Luduș: Marius Dudilă, mandat pentru „Aqua Invest Mureș” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 370 Vizualizări

Luduș: Marius Dudilă, mandat pentru „Aqua Invest Mureș”

Pentru promovarea și realizarea în comun a investițiilor necesare în infrastructura aferentă serviciilor de apă și canalizare din județul Mureș, în 7 aprilie 2008 s-a constituit Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Invest Mureș”.
Atunci s-au aprobat actul constitutiv și statutul-cadru al asociațiilor de dezvoltare intercomunitară cu obiect de activitate serviciile de utilități publice ce se vor constitui în vederea delegării gestiunii serviciului către un operator regional prin atribuirea directă a contractului de delegare a gestiunii.
După emiterea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ a devenit o obligație ca „în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului cod, asociațiile de dezvoltare intercomunitară constituite până la această dată au obligația de a revizui statutele și actele lor constitutive”. Dacă în anul 2008, conform Statutului, asociații aveau obligația de a plăti o cotizație anuală de 0,80 lei pentru fiecare locuitor membru al unității administrativ-teritoriale, conform datelor statistice oficiale, prin Hotărârea Consiliului Județșean Mureș nr. 108/2019, Consiliul Județean Mureș a aprobat, pe lângă modificarea prevederilor statutare legate de componența Consiliului Director și modificarea Statutului, în sensul reglementării modului de stabilire a cotizației anuale la valoarea de 0,40 lei pentru fiecare locuitor al unității administrativ-teritoriale, membru al asociației. Plata cotizației anuale se va face în două tranșe egale.
„Pentru ca aceste modificări aduse atât Actului constitutiv, cât și Statutului Asociației să poată fi aprobate în Adunarea Generală a Asociației, în conformitate cu articolului 21 din Statut, fiecare asociat trebuie să își mandateze reprezentantul în Adunarea Generală prin hotărâre a Consiliului local al cărui reprezentant este”, a precizat Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș, în referatul de aprobare privind modificarea Actului constitutiv și a Statututului Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Invest Mureș”.
Prin aceeași Hotărâre a Consiliului local Luduș, administratorul public al orașului, Marius Dudilă, reprezentant al orașului Luduș, a fost mandatat să voteze aprobarea modificării Actului constitutiv și a Statutului Asociației, în sensul dispozițiilor articolelor 1, 2 și 3 din Hotărârea Consiliului Local.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE