Cu aplicația WashMe nu pierzi timp la spălătoriile auto Business
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 341 Vizualizări

Cu aplicația WashMe nu pierzi timp la spălătoriile auto

Actorul Nicolas Cage, printre beneficiarii aplicației care te ajută să eviți cozile

 

Tehnologia ne face viața mai ușoară și ne ajută să ne gestionăm timpul mai bine și într-un domeniu în care cozile sunt tradiționale după Revoluție: spălătoriile auto. În urmă cu mai bine de 6 luni, o echipă din Cluj-Napoca a dezvoltat, cu o investiție inițială de 10.000 de euro, o aplicație pe care a lansat-o, inclusiv în Târgu Mureș. Succint, aplicația este astfel concepută încât îți semnalează unde sunt spălătorii libere în oraș. Până acum, 15 spălătorii din Cluj-Napoca și Târgu Mureș sunt înscrise în aplicație, iar în curând se vor adăuga și câteva din Satu Mare. Cu WashMe, vrem să mutăm un pic munții din loc și să transformăm orașele în care activăm în zone curate, pornind de la mașinile pe care le vezi pe stradă. Mașina este ca o carte de vizită; în funcție de cât de curată sau murdară este, vorbește de bine sau de rău despre tine”, subliniază Alin Șutea, directorul executiv WashMe.

 

Nu puțini sunt cei care au oroare de a merge la o spălătorie auto, la gândul că vor petrece acolo minim o oră pentru a avea o mașină curată, iar, după ce această experiență devine repetitivă săptămână după săptămână, nici măcar gustul unei cafele bune sau o conversație bună nu le învinge acest sentiment.

În urmă cu mai bine de șase luni, o echipă din Cluj-Napoca, plecând de la nevoia de a scurta timpul de așteptare la o spălătorie auto, a lansat aplicația WashMe.

De prea multe ori ni s-a întâmplat să alergăm de la o spălătorie la alta, în căutarea unui loc liber, presați de timp, iar, în momentul în care ajungem acolo, să găsim doar cozi peste cozi. Așa s-a născut WashMe, din dorința de a avea o aplicație care nu doar să te programeze la spălătoriile auto, ci să-ți și arate, în timp real, locațiile libere. Inovația pe care o propunem este legată de rezolvarea rapidă a unei nevoi, cum e aceea de a-ți spăla mașina: chiar dacă sunt într-o parte a orașului și văd o spălătorie liberă în cealaltă parte, prefer să-mi rezerv locul acolo și să-mi spăl mașina rapid, decât să stau la coadă la spălătoria de vis-a-vis. În momentul în care deschide aplicația, utilizatorul vede spălătoriile pe hartă. Cele verzi te pot primi chiar în 10 minute, în timp ce la cele roșii timpul de așteptare depășește o oră”, ne-a explicat Alin Șutea, director executiv WashMe.

Nu s-a întâmplat chiar peste noapte, pentru că din momentul primei discuţii şi până la lansarea pe piaţă a trecut aproape un an şi jumătate, poate chiar mai mult, dar construcţia efectivă a aplicaţiei a durat undeva la şase luni. “A fost o muncă puţin mai anevoioasă pentru că fiecare dintre noi avea şi alte proiecte, unii chiar job-uri full-time”, își amintește Alin Șutea.

Investiția inițială în aplicație a fost în jurul sumei de 10.000 de euro. “Investiţia a fost din banii noştri, doar pentru partea de echipamente tehnice am apelat la Start-Up Nation, la chiar prima ediţie. A fost o experienţă cel puţin antrenantă”, recunoaște directorul executiv WashMe.

Cum a evoluat business-ul

În cele câteva luni de când aplicația este activă, peste 1.000 de mașini au fost spălate prin aplicație, inclusiv mașina celebrului actor Nicolas Cage, datorită unui parteneriat pe care WashMe l-a avut cu Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

“Am început cu 5 spălătorii partenere, acum avem 15, inclusiv o locație la care doritorii își pot spăla, repara și cosmetiza bicicletele sau trotinetele electrice. De la bun început, ideea noastră a fost să ne extindem și în alte orașe, cu precădere în Transilvania, iar Târgu Mureș a fost o variantă la îndemână și datorită distanței relativ scurte, dar mai ales datorită ritmului de dezvoltare a orașului. Momentan, avem 5 spălătorii partenere WashMe aici, dar suntem în discuții și cu altele și sperăm să anunțăm vești proaspete cât de repede”, ne-a spus Alin Șutea.

De asemenea, aplicația va fi lansată și în Satu Mare, unde sunt în desfășurare testele și un studiu de piață. Planurile nu se vor opri aici.

“Ne vom concentra, în perioada următoare, până la finalul anului, pe încheierea unor contracte B2B, cu flotele auto ale unor companii cu care suntem în discuţii şi, bineînţeles, pe extinderea în alte zone ale Transilvaniei, în primul rând. Vor exista şi câteva surprize, plăcute zicem noi, în ceea ce priveşte designul, aşa că ne aşteaptă o toamnă fierbinte”, crede directorul executiv WashMe.

Niciunul dintre aceste planuri nu ar fi existat și nici nu vor exista fără echipa care stă în spatele business-ului, a dezvoltării și promovării aplicației.

“Avem trei colegi care se ocupă exclusiv de zona tehnică, de la app development la diferite îmbunătăţiri pe care le facem zilnic, apoi două persoane ne ocupăm de tot ce înseamnă promovare, marketing şi strategia de business, iar în zona de design avem diferite colaborări. Echipa stabilă este formată din patru oameni, doi pe zona de tech, doi pe comunicare şi business development, iar ceilalţi doi sunt colaboratori”, precizează Alin Șutea.

Dacă v-am convins, puteți descărca aplicația atât din Google Play, cât şi din App Store sau o puteți accesa direct pe washme.ro.

 

 “Cred că o zi din viaţa WashMe e creativă, prin definiţie. Faptul că toţi din echipă provenim din diverse medii (IT, comunicare, jurnalism) ne ajută să ne completăm reciproc. Mergem mult pe teren, ne întâlnim cu partenerii, viitorii colaboratori, suntem atenţi la feed-back-ul lor, avem grijă să discutăm mult şi cu utilizatorii. Nu am implementat un sistem de chat, preferăm să avem o abordare mai personală, mai umană, discutăm telefonic cu cei care întâmpină o dificultate şi încercăm să îi ghidăm. Chiar ne place acest lucru, faptul că discutăm cu ei, le ascultăm părerile şi le mulţumim pentru aprecieri sau critici, dacă e cazul ne ajută să schimbăm sau să păstrăm anumite funcţii”,

Alin Șutea, director executiv WashMe, despre o zi din viața WashMe

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE