FOTO: Caleidoscopul Ştiințelor la LPS Târgu-Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 376 Vizualizări

FOTO: Caleidoscopul Ştiințelor la LPS Târgu-Mureș

Liceul cu Program Sportiv (LPS) “Szasz Adalber” Târgu-Mureş a găzduit în această săptămână o serie de activităţi din domeniul STEM, domeniu cu o deschidere tot mai amplă în ultima vreme. Acestea sunt parte a proiectului “Caleidoscopul Ştiințelor”, susţinut prin Fondul Științescu Mureş.

Beneficiari şi protagonişti au fost elevii ciclului primar coordonaţi de doamnele profesor de la clase.

Temele propuse ating sfera domeniului ştiinţelor fizicii şi ştiinţelor pământului. Circuitul apei în natură, stări de agregare ale apei, energie şi mişcare, magneţii, sistemul solar, circuitul electric sunt teme care au supus elevii unor provocări. Dascălii au combinat experienţa senzorio-motorie cu expuneri teoretice pe tema abordată, astfel încât micii şcolari să înţeleagă ușor și într-un mod atractiv noțiunile teoretice, “trăirile” elevului fiind punctual de plecare în realizarea  acelor legături de cauzalitate între diverse fenomene şi acţiuni, fie ele ale omului, fie ale naturii.

Idea acestui proiect a pornit de la nevoia de a implica copilul în mod direct, profitând de setea acestuia de a descoperi. Acest tip de activităţi în care experimentul deţine pondere ridicată formează şi dezvoltă afinitatea pentru ştiinţele exacte, domeniu atât de necesar actualei societăţi. Totodată, înţelegerea legităţilor care guvernează lumea înconjurătoare ne fac mai responsabili pentru natură, pentru semenii de lângă noi, creând acea armonie absolut indispensabilă vieţuirii omului.

Profesor înv. primar Corina PASTIA,

Coordonator proiect

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE