Home / Invatamant / FOTO: „Toamna în culori” la Grădiniţa „Licurici” din Târgu-Mureș

FOTO: „Toamna în culori” la Grădiniţa „Licurici” din Târgu-Mureș

Distribuie

Cu un prietenos “Bine aţi venit la Festivalul Toamnei!” am păşit, zilele trecute, în Grădiniţa cu Program Prelungit „Licurici” din Târgu-Mureş, unde toamna şi-a făcut simţită prezenţa prin frumuseţea şi bogăţia ei, cu tot alaiul de frunze, arome şi culori.

Într-o atmosferă de bună dispoziţie, preşcolarii celor nouă grupe din grădiniţă alături de părinţii lor au desfăşurat activităţi relaxante şi distractive, dând frâu liber fanteziei şi creativităţii şi având ca tematică anotimpul toamna.

Imaginație și bucurie

Grupa mică română „Piticii”, îndrumată de educatoarele Andreea Neacșa şi Daciana Radu, a fost inspirată de „Toamna în culori”, iar preşcolarii împreună cu părinții lor au pictat pe pânză un peisaj de toamnă folosind tehnica ștampilării cu frunze, dopuri de plută, pungi cu perne de aer.

„Ciupercuţele” din grupa mică română, îndrumate de educatoarele Anca Deteşan şi Ioana Muntean, au dat dovadă de creativitate şi au confecţionat o omidă hazlie folosind bețe de frigărui pe care au înfipt frunze de arțar.

Copiii din grupa mică maghiară, „Floarea soarelui” îndrumaţi de educatoarele Papai Emese şi Kadar Boglarka s-au bucurat de plăcuta activitate de modelare a ariciului Simi, pe care l-au realizat din cocă din făină şi au ataşat ţepii din seminţe de floarea soarelui. Prietenul lui, spiriduşul Frunzărel, a apărut graţie îndemânării preşcolarilor prin asamblarea frunzelor pe beţe de frigărui.

„Albinuţele” din grupa mijlocie română, îndrumate de educatoarele Alexandra Moldovan şi Oana Mureşan au dat frunzelor o altă identitate, şi le-au transformat în bufniţe şi fantome jucăuşe, utilizând materiale diverse: frunze, pungi de plastic, elastice colorate, hârtie etc.

Grupa mijlocie română, „Greieraşii”, îndrumaţi de educatoarele Aurora Farcaş şi Mirela Rad, au participat alături de părinţi la concursul ştafetă „Învârte bostanul” după care au realizat din role de hârtie, semințe de grâu și cocă, hrănitoare pentru păsări pe care le-au așezat în copacii din curtea grădiniței.

„Veverițele” grupei mijlocii maghiare, îndrumate de educatoarele Imre Judit şi Takacs Terezia au folosit materiale din natură (castane, frunze) şi au modelat cocă de făină pentru a confecţiona „Melcul vesel”.

Grupa mare română, „Fluturaşii”, îndrumaţi de educatoarele Daniela Csobi şi Georgeta Regheni, prin metoda „Mâna oarbă” au extras dintr-un coș un jeton reprezentând o imagine de toamna (nucă, castană, dovleac, măr) și au căutat în grămada de frunze uscate ceea ce este reprezentat pe jeton, implicând şi părinţii în joaca lor. Apoi, utilizând materialele puse la dispoziție (semințe, crenguțe, cariocă, lipici, etc) au realizat un frumos tablou de toamnă.

„Mămăruţele” din grupa mare română, îndrumate de educatoarele Crina Şăulean şi Oana Deteşan, dornice de joacă, au realizat jucării în miniatură utilizând materiale din natură, legume şi fructe, apelând la imaginaţia şi creativitatea fiecăruia.

Grupa mare maghiară, „Aricii”, îndrumaţi de educatoarele Bari Hajnal şi Balazsi Judith, au confecţionat dovleci din ață groasă și sârmă plușată, înfăşurând pe degete mai multe straturi de ață  portocalie pentru dovleac iar pentru codiță, sârmă plușată verde.

Un festin de fursecuri, fructe, prăjituri, compot şi sucuri au încununat ziua încărcată de bucurie, copiii fiind recompensaţi, în plus, cu distracţia surpriză oferită de clovnul Zurli.

O expoziţie a tuturor lucrărilor create a pus punct manifestării, ea readucând în minţile participanţilor ideea că „toamna e o simfonie, artă vie, în mii de culori”.

(Redacția)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, verificati

Au început să înflorească bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Distribuie Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.