Concerte inedite la Alter-Native 27 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 292 Vizualizări

Concerte inedite la Alter-Native 27

Festivalul Internațional de Film de Scurt- metraj ”Alter-Native” care se desfășoară între 6 și 10 noiembrie la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, va încânta publicul, pe lângă numeroasele surtmetraje și lungmetrajele din program, cu mai multe concerte inedite.

Programul concertelor

Producția Atelierului de Muzică Contemporană ”CentriFuga” va începe șirul concertelor de marți, 5 noiembrie, și are drept scop sprijinirea vieții muzicale contemporane din Ungaria, precum și reunirea compozitorilor și a interpreților atât din generația nouă, cât și din cea consacrată. Concertul se va desfășura în Sala Mică a Palatului Culturii, începând cu ora 19.00.

Miercuri, de la ora 19.00, pe scena Palatului Culturii va urca un vechi prieten vechi al festivalului, Földes László Hobo, cu concertul intitulat „Woodstock-ul lui Hobo”. Acesta va reveni și joi, 7 noiembrie, de la ora 20.30 cu spectacolul intitulat „M-am născut în furtună”. Ambele concerte vor fi susținute în premieră în Transilvania.

Vineri 8 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mică, târgumureșenii vor putea viziona un concert susținut de cântăreața Harcsa Veronika acompaniată de harpista de origine rusă Anastasia Razvaljajeva.

”Cele două tinere muziciene vor interpreta lieduri compuse de Claude Debussy pe versurile lui Paul Verlaine şi ale altor poeţi, într-o orchestraţie îndrăzneaţă şi inovatoare demnă de compozitorul lor”, se menționează într-un comunicat remis de organizatorii Festivalului Alter-Native.

În aceeași zi,de la ora 20.45, în program este prezent concertul cinematografic  “CSOMA – Opera Cinematique”. Spectacolul reprezintă un omagiu adus lui Kőrösi Csoma Sándor (Alexander Csoma de Kőrös), care acum exact 200 de ani, pe 23 noiembrie 1819, a pornit la drum din Ținutul Secuiesc pentru a descoperi originile maghiarilor.

Locație nouă

Sâmbătă, 9 noiembrie, concertele Alter-Native își schimbă locația la Jazz&Blues Club și Casa Berii. La prima locație va concerta, de la ora 19 trupa Midnight Buzz (Angelina Rudneva – voce, Costi Popescu – tobe, Tudor Asciu – bas, Lucian Brăgar – clape). La Casa Berii, de la ora 20 vor urca pe scenă una dintre cele mai populare formații din Ungaria – Balázs Elemér Group.

Tot în aceeași sursă se menționează că ”trupa și-a format un sound unic axat pe melodie și o ritmică neconvențională, iar contrastul captivant dintre vocile masculine și feminine îi conferă un adaos de culoare. Muzica lor este extrem de variată; le place să exploreze universul genului etno, inspirându-se din cele mai diverse culturi muzicale.

Miercuri și duminică seara, publicul va avea ocazia să vizioneze un spectacol de lectură, intitulat “Câinele lui Agamemnon”, în regia lui Szabó Róbert Csaba, respectiv, un spectacol de teatru dans: “Farida”, în regia și coreografia lui Macaveiu Blanka de la ora 8.00 la Sinagoga Mică de pe strada Brăila nr. 10.

Partenerii festivalului sunt: Consiliul Judeţean Mureş, Universitatea de Arte din Târgu-Mureş, Institutul Balassi – Centrul Cultural al Republicii Ungare, Bucureşti, Fundaţia Mediwave, Jazz&Blues Club.

Finanţatori: Administraţia Fondului Cultural Naţional, Guvernul României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Primăria Municipiului Târgu-Mureş, Fondul Cultural Naţional şi Fondul Bethlen Gábor (Ungaria) și Fundaţia Communitas.

Andreea GONDOR

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE