Cursuri utile, la Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3384 Vizualizări

Cursuri utile, la Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Mureș

Activitatea Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Mureș a fost subiect de discuție la ședința Colegiului Prefectural al Județului Mureș de miercuri, 30 octombrie.

Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Mureș organizează gratuit cursuri de inițiere, perfecționare/specializare, calificare/recalificare, pentru șomeri, prin care să mărească șansele ocupării unui loc de muncă.

”Această instituție, încă de la înființarea ei, și-a dovedit necesitatea având în vedere că în fiecare an este un număr mare de solicitanți care cer pregătire în anumite domenii de activitate și pe baza acestor solicitări ei obțin autorizațiile pentru diferite profesii sau diferite meserii. Prima activitate pe care o are Centrul este îndrumarea persoanelor adulte către anumite meserii, așadar, majoritatea participanților la cursuri au avut o posibilitate mai mare de a se angaja”, a precizat, în cadrul ședinței, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Despre cei care au reușit să se angajeze după frecventarea cursurilor, sau chiar în timpul acestora, a luat cuvântul directoarea Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților Mureș, Ramona Rusu. ”Din păcate, nu avem instrumente pentru a monitoriza angajarea acestor persoane, însă sunt persoane care se angajează în timpul cursurilor și în funcție de câți se retrag, ne dăm seama de câte persoane reușesc să se angajeze pe domeniile specifice. Aceste rezultate demonstrează faptul că piața forței de muncă evoluează și oamenii se califică”, a afirmat Ramona Rusu.

De asemenea, rata scăzută a șomajului din județul Mureș demonstrează utilitatea și eficiența acestei instituții.

Andreea GONDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE