Home / Cultură / INTERVIU cu Darius Bucur, solist de muzică populară: „Pentru mine, muzica va reprezenta întotdeauna o prioritate”

INTERVIU cu Darius Bucur, solist de muzică populară: „Pentru mine, muzica va reprezenta întotdeauna o prioritate”

Distribuie

Darius Bucur este unul dintre tinerii soliști de muzică populară mureșeni care continuă să ducă mai departe tradițiile și obiceiurile românești. Originar din comuna Râciu, a descoperit dragostea pentru tradiții și obiceiuri încă de la o vârstă fragedă.

Reporter: Cum ai descoperit talentul pentru muzică?

Darius Bucur: Talentul și înclinațiile către domeniul muzical au fost descoperite de către bunicul meu. El și, bineînțeles, părinții mei au fost cei care m-au îndrumat spre această ocupație, pasiune.

Rep.: Ce te atrage cel mai tare spre folclor?

D.B.: Ce mă atrage foarte tare spre folclor este cultura românească, spiritualitatea cântecelor. Avem o moștenire culturală foarte bogată, avem tradiții și obiceiuri foarte frumoase.

Rep.: Ce premii sau trofee ai obținut?

D.B.: Am obținut foarte multe premii de-a lungul timpului, dintre care aș vrea să menționez în special Trofeul Categoriei la concursul „Flori de cântec românesc” la Râmnicu Vâlcea și premiul I la concursul Internațional de Interpretare Muzicală „Emanuel Elenescu”.

Rep.: Ce le recomanzi celor care doar acum încep să își descopere pasiunea pentru muzica populară?

D.B.: Celor care doar acum încep să pășească pe drumul cântecului le recomand să pună foarte mult suflet în ceea ce fac, în pasiunea lor pentru muzica populară, și să cânte toate piesele cu plăcere și pentru propria satisfacție, pentru că astfel succesul va veni garantat.

Rep.: Ce planuri ai pentru viitor?

D.B.: Ce îmi doresc din suflet de la viitor este să pot duce cântecul popular mai departe și să nu se piardă nimic din autenticitatea acestuia. Pentru mine, muzica va reprezenta întotdeauna o prioritate și mai ales o pasiune.

Rep.: Ce îți place să faci în timpul liber?

D.B.: În timpul liber îmi place să fac mult sport. De asemenea, îmi face plăcere să ies cu prietenii, să socializez. În timpul liber încerc și să îmi ajut părinții la treburile casnice.

A conemnat Alex Ionuț ORBAN

 

 

De asemenea, verificati

Reuniunea Culturală”Nimb peste timp ”

Distribuie Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Fundația Culturală Cezara, Centrul de Studii Literare Grigore Vieru, Editura …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.