Apă, Aer, Foc sau Pământ – Află care sunt trăsăturile tale caracteristice în funcție de elementul astrologic primordial Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5845 Vizualizări

Apă, Aer, Foc sau Pământ – Află care sunt trăsăturile tale caracteristice în funcție de elementul astrologic primordial

Apă, Aer, Foc sau Pământ – Află care sunt trăsăturile tale caracteristice în funcție de elementul astrologic primordial

 

Încă de la origini, oamenii au încercat să dea un sens propriei existențe, să înțeleagă ce se ascunde dincolo de materia fizică, prin observarea atentă a mediului înconjurător, a fenomenelor naturale și a elementelor primordiale care se regăsesc în proporții egale în natură. Apa, aerul, focul și pământul sunt cele 4 elemente care se află la baza realității fizice, fiecare dintre ele fiind pe cât de diferite, pe atât de asemănătoare, căci, în esența lor, toate întruchipează o stare diferită a aceleiași materii. Apa este starea lichidă, aerul, cea gazoasă, focul, starea plasmatică, iar pământul, starea solidă. De asemenea, elementele formează un ciclu constructiv care susține și hrănește viața pe Pământ, fiecare întrunind o serie de caracteristici și trăsături aparte.

În corelație cu astrologia vestică, s-a dezvoltat, așadar, un sistem triplicitar, prin care cele 12 semne zodiacale sunt atribuite în mod egal unuia dintre cele 4 elemente. Apa este asociată zodiilor Rac, Pești, Scorpion, Aerul cu zodiile Gemeni, Balanță și Vărsător, Focul cu Berbecul, Leul și Săgetătorul, iar Pământul cu Taurul, Fecioara și Capricornul.

 

Fie că alegi să o privești abstract, fie ca pe o poveste frumoasă sau să găsești în ea un sens profund al realității în care trăiești, astrologia a fost și este un subiect controversat, care fascinează și aduce claritate acolo unde rațiunea este oarbă.

 

Semnele de Foc – Berbec, Leu, Săgetător

 

Focul este elementul cel mai expansiv din cele 4, fiindu-i caracteristică pasiunea, ambiția, acțiunea și nevoia de a fi văzut și aplaudat. Dacă semnul tău natal este Focul, ești o persoană care nu se dă în lături de la a-și urma propriul drum, în pofida provocărilor și a greutăților pe care viața ți le scoate în cale. Ai abilități înnăscute de lider, iar cei din jur te apreciază pentru firea ta optimistă, dinamică și plină de energie pe care o folosești pentru a-i molipsi și pe cei mai deprimați și nefericiți. Materialist/ă și avid/ă de statut și putere, nu te sfiești să îți asumi riscuri și să îți încerci norocul pentru a obține ceea ce îți dorești. Îți place să privești viața ca pe un joc de șanse, o suită continuă de provocări menite să dea savoare și adrenalină fiecărei experiențe. Tu știi foarte bine că succesul este o combinație interesantă de perseverență și noroc, iar lecția pe care trebuie să o înveți este să nu te iei prea în serios și să nu te lași furat de strălucirea reușitei, dar nici dărâmat de povara eșecului, căci totul este în permanentă tranziție. Așadar, o experiență interesantă ar fi să guști din neprevăzutul jocurilor de noroc. De exemplu, află totul despre MaxBet Casino, unul dintre cele mai populare cazinouri din țară, și încearcă-ți norocul chiar și în astfel de activități.

 

Semnele de Apă – Rac, Scorpion, Pești

 

Apa este elementul asociat în mod tradițional cu emoțiile, cu creativitatea și orientarea spre dimensiunea mistică, nevăzută. Amorfă, inodoră, insipidă, apa este elementul primordial, din care s-a născut viața pe Terra, regăsindu-se în cea mai mare proporție atât pe planetă, cât și în organismul nostru. Dacă te-ai născut sub semnul uneia dintre cele 3 zodii de Apă, ești o persoană dominată de emoții, sensibilă, empatică, dar și cu o forță interioară de neoprit atunci când îți găsești oceanul la care vrei să ajungi. Cu o imaginație și creativitate debordantă, foarte rar dai greș atunci când iei decizii bazate pe intuiție. În relațiile de cuplu dai dovadă de mult romantism, profunzime și ai abilitatea de a-ți inspira partenerul de cuplu să-și decopere și să-și urmeze potențialul.

 

Semnele de Aer – Gemeni, Balanță, Vărsător

 

Aerul este starea gazoasă, volatilă a materiei, fiind asociat cu comunicarea, perspectiva intelectuală și filosofică asupra vieții și cu efervescența în acțiune și comportament. Dacă elementul tău primordial este aerul, ai o fire plină de dinamism, ești sociabil/ă și cu un apetit neostoit de a descoperi alte și alte fațete ale vieții. Vizionar/ă, ingenios/oasă și cu o curiozitate absolută, îți place să înveți constant lucruri noi, să cunoști oameni și să guști din plin din diversitatea lumii. Chiar dacă unii te acuză de superficialitate și de faptul că ești o persoană mereu atrasă de noutate, odată ce ai acumulat suficiente informații pentru a-ți contura viziunea inovativă, talentul tău de a jongla cu toate cuvintele și de a-ți face ideile auzite te vor propulsa în rolul de lider.

 

Semnele de Pământ – Taur, Fecioară, Capricorn

 

Pământul este starea solidă a materiei, fiind elementul care crează și susține viața. Zodiile guvernate de Pământ au un caracter ferm, hotărât, sunt loiale și interesate de partea palpabilă, pragmatică a vieții. Dacă te-ai născut sub elementul Pământului , “a avea” este verbul care te caracterizează, fie că vorbim de o casă, fie de un serviciu stabil, prieteni de încredere și obiecte frumoase, dar și de calitate. Preocupat/ă de partea bazală a vieții, confortul propriului cămin, mâncarea delicioasă și bunăstarea materială reprezintă piesele de rezistență pe care trebuie să le bifezi înainte de orice altceva.

 

În concluzie, indiferent cum alegi să privești misticismul astrologiei, cert e că mai întâi a fost natura și, mai apoi, omul. Marii gânditori ai Antichității au pătruns sensul profund al acestei filosofii primordiale, observând că cele 4 elemente se reflectă în perspectiva omului asupra vieții, în personalitatea și comportamentul său, fiind, însă, la latitudinea fiecăruia cum valorifică ceea ce i-a fost dat din naștere.

 

Sursa imagine: Pixabay.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE