Home / Slider / Aproape 4.000 de locuri de muncă prin intermediul AJOFM Mureș!

Aproape 4.000 de locuri de muncă prin intermediul AJOFM Mureș!

În primele nouă luni ale anului 2019, prin intermediul Agenției Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș, au fost încadrate în muncă 3.894 de persoane, dintre care 1.994 de femei, ca urmare a implementării Programului Național de Ocupare a Forței de Muncă.

Potrivit unui comunicat remis de către conducerea AJOFM Mureș, ”din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 1.912 au peste 45 de ani, 616 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 474 au între 25 și 35 de ani, iar 892 sunt tineri sub 25 de ani – 790 tineri NEET”, iar ”în funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.966 provin din mediul urban, iar 1.928 persoane sunt din mediul rural”.

Din numărul total de persoane angajate, 3.422 fac parte din categoria greu sau foarte greu ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele AJOFM Mureș.

Tot în aceeași sursă se menționează că ”din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (1.263), urmate de cele cu studii profesionale (943), studii gimnaziale (743)”.

De asemenea, numărul celor cu studii primare care și-au găsit loc de muncă prin intermediul AJOFM Mureș este de (388), al celor cu studii universitare este de (438), iar cei cu școli postliceale sunt în număr de (119).

Andreea GONDOR

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Centrul Comercial ”Transilvania”, devastat de un incendiu. Ce a declarat șeful ISU Mureș

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Horea” al judeţului Mureş, colonel Călin Handrea, a declarat, …