Home / Consiliul Judetean Mures / Centrul de cercetări arheologice de la Călugăreni se extinde

Centrul de cercetări arheologice de la Călugăreni se extinde

Distribuie

Consilierii județeni au aprobat joi, 31 octombrie, într-o ședință ordinară de lucru, achiziţia în domeniul public al Judeţului Mureş, a imobilului situat în comuna Eremitu, sat Călugăreni nr. 5, înscris în C.F. nr. 51673/Eremitu, constând în teren în suprafață de 1.073 de metri pătrați și construcții în suprafață totală de 125 de metri pătrați, în vederea dezvoltării Centrului interdisciplinar de cercetare de la Călugăreni.

Imobilul se află la adresa Călugăreni nr. 5, este evaluat la suma de 53.000 de lei și va fi utilizat de Muzeul Județean Mureș pentru dezvoltarea Centrului interdisciplinar de cercetare de la Călugăreni.

”Începând cu anul 2013, la Călugăreni se organizează şi Festivalul Roman, eveniment cultural care în acest an a ajuns la ediţia a VII-a, la care a participat un număr mare de vizitatori. Prin adresa 1577/2019, înregistrată la Consiliul Judeţean Mureş, Muzeul Judeţean Mureş ne face cunoscut faptul că doreşte continuarea dezvoltării Centrului interdisciplinar de la Călugăreni prin punerea în valoare a complexului arheologic de cercetare”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH


De asemenea, verificati

Raport despre Cultura orașului Luduș

Distribuie Unul dintre capitolele importante ale Raportului privind starea economică, socială și de mediu a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.