Home / Altele / Tradiția șezătorii, cu Grupul „Ibășteana la întâlnirea tinerilor din protopopiatul Târgu-Mureș

Tradiția șezătorii, cu Grupul „Ibășteana la întâlnirea tinerilor din protopopiatul Târgu-Mureș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, joi, 31 octombrie 2019, la Liceul Tehnologic Electromureș din Târgu-Mureș, a avut loc Întâlnirea de toamnă a tinerilor din protopopiatul Târgu-Mureș. Invitații speciali ai manifestătii au fost membrele grupului „Ibășteana” care au prezentat într-un mod artistic cu totul deosebit „viața la șezători”. De asemenea, alături de elevii și cadrele didactice ale Liceului care a găzduit acest eveniment, au fost prezenți numeroși tineri însoțiți de profesorii de Religie ai școlilor târgumureșene. Cu prilejul acestei manifestări deosebite, lor li s-au alăturat părintele prof. dr. Claudiu Chiorean, inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, părintele Eugen Cândea, secretar al protopopiatului Târgu-Mureș, și părintele Horațiu Sita, reprezentant al Grupului de Inițiativă pentru Tineret.„Gazdele, coordonate de prof. ing. Cozma-Matei Ionuţ, directorul Liceului,  Mihaela Belean, profesor de Religie, alături de alte cadrele didactice inimoase, au pregătit cu mult profesionalism această întâlnire. Evenimentul a fost dedicat Anului omagial al satului românesc (al preoților, profesorilor și primarilor gospodari), organizat de Grupul de Inițiativă pentru Tineret al protopopiatului Târgu-Mureș, coordonat de părintele protopop Olimpiu Zăhan, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Liceul Tehnologic Electromureș din Târgu-Mureș. Timp de o oră, această întâlnire inedită i-a transpus pe toți participanții în atmosfera autentică a satului românesc, precum și în spiritul țăranului român păstrător al credinței și tradițiilor străbune”, a precizat părintele Horațiu Sita.

Sursă: www.reintregirea.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

În contextul în care la 1 iulie 2021 se încheie perioada de aplicare a reducerii …