Țuică tradițională preparată la distileria Orban Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2476 Vizualizări

Țuică tradițională preparată la distileria Orban

Distileria Oban din localitatea mureșeană Chibed îmbuteliază, încă din 2013, numeroase feluri de pălincă numai prin metode tradiționale.

”Țuica este preparată exclusiv în cazane de cupru, nu adaugăm nimic în plus, punem numai fructele la fermentat și după câteva săptămâni, în funcție de fiecare fruct, începem procesul de realizare a pălincii”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Judit Orban, administrator al distileriei Orban, cu ocazia primei ediții a Târgului producătorilor Locali Mureșeni.

Această întreprindere familiară este tot mai dornică să evolueze, îmbuteliază sticle și la nunți, iar pentru că vor să se reînnoiască, Judit Orban susține că vrea să schimbe chiar și eticheta sticlelor, după care produsele vor ajunge și pe mesele restaurantelor. Pe lângă faptul că produsele sunt comercializate pe raza județului Mureș, distileria face și prestări de servicii pentru diverși clienți.

Gamă vastă de băuturi

Distileria Orban oferă numeroase feluri de pălincă, de la mere până la coacăze negre, soc, fructe sălbatice, mere și pere pădurețe și, bineînțeles, clasicele prune. Pe lângă rachiul de 48 de grade care se produce momentan, piața s-ar putea extinde.

”Pentru diversificare, putem să punem pe pat de orice alt fruct, momentan avem pălincă pe pat de afine și prună uscată, de asemenea am încercat să punem și pe pat de pere sau gutui, în laborator avem acum pe pat de chimion. În acest fel pălinca capătă un alt gust, totuși vrem să rămânem fideli acestui preparat”, a continuat Judit Orban.

Calitate garantată

Distileria Orban se recomandă tocmai pentru că respectă cel mai important factor în producția unor astfel de băuturi, și anume, timpul de fermentație.

”Băutura noastră este fermentată cum trebuie, așteptăm cât trebuie, de asemenea suntem atenți și la calitatea fructelor. Facem pălinca cu aceleași fructe ca și pentru dulceață, ne asigurăm că sunt coapte cum trebuie, și cel mai important, ne asigurăm că fructele nu sunt stricate. Cu toate astea, se poate întâmpla ca dintr-o producție să nu iasă pălinca cum trebuie, în cazul acesta, nu scoatem produsul pe piață. Numai așa ne putem păstra calitatea produselor”, a încheiat Judit Orban.

Andreea GONDOR

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!