Finanțare de 13,8 milioane lei pentru un ONG mureșean! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 814 Vizualizări

Finanțare de 13,8 milioane lei pentru un ONG mureșean!

Fundaţia ADEPT Transilvania din Saschiz a reuşit accesarea unei finanţări în valoare de peste 13,8 milioane de lei prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, pentru promovarea economiei sociale şi reducerea gradului de sărăcie în comunităţi urbane şi rurale din trei regiuni de dezvoltare ale României.
Prin proiectul „Economia Socială – Vector de Integrare Europeană Sustenabilă (ES-VIES)”, Fundaţia ADEPT urmăreşte creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor de economie socială cu profil non agricol din zona urbană sau rurală, prin promovarea culturii antreprenoriale în economie socială şi dezvoltarea cunoştinţelor, aptitudinilor, deprinderilor antreprenoriale şi manageriale.
Potrivit Fundaţiei ADEPT Transilvania, de acest proiect vor beneficia 120 de persoane fizice – şomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă şi îşi doresc să înfiinţeze o întreprindere de economie socială în scopul creării de noi locuri de muncă – din regiunile Centru, Sud-Est şi Vest, prin facilitarea de noi afaceri şi încurajarea antreprenoriatului în economie socială şi ocuparea pe cont propriu.
„Prin intermediul proiectului vor fi înfiinţate 21 de întreprinderi de economie socială şi vor fi create 105 locuri de muncă, ce vor ajuta la ameliorarea ratei de ocupare a grupurilor dezavantajate, la combaterea şomajului de lungă durată promovând astfel integrarea socială. Minim 120 de persoane vor fi certificate în domeniul competenţelor antreprenoriale în economie socială, iar 40 de persoane din grupul ţintă vor fi instruite şi certificate Manager de Întreprindere Socială”, a arătat Fundaţia ADEPT, într-un comunicat de presă.
În primul an al proiectului, până în 11 septembrie 2020, este sprijinită înfiinţarea de noi întreprinderi sociale, vor fi derulate programe de formare antreprenorială şi managerială în domeniul economiei sociale, se va acorda sprijin pentru dezvoltarea abilităţilor de coordonare şi gestionare a întreprinderilor sociale şi vor fi selectate planurile de afaceri ce vor fi finanţate în cadrul proiectului.
Implementarea planurilor de afaceri şi monitorizarea funcţionării întreprinderilor sociale este programată în perioada 12 septembrie 2020 – 11 septembrie 2022.
Valoarea totală a proiectului este de 13.819.223,38 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE este de 11.746.339,88 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional fiind de 2.072.883,50 lei. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4: Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, Obiectiv Specific (O.S.) 4.16: Consolidarea capacităţii întreprinderilor de economie socială de a funcţiona într-o manieră auto-sustenabilă.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE