Pregătiri pentru alegerile prezidențiale Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 544 Vizualizări

Pregătiri pentru alegerile prezidențiale

Prefectul județului Mures, Mircea Dușa, a susținut o conferință de presă luni, 4 noiembrie, referitoare la organizarea alegerilor pentru Președinția României. Pentru o bună desfășurare a scrutinului electoral, organizarea acțivităților privind pregătirea și derularea procesului este realizată de mai multe instituții.

568 de secții de votare

Potrivit prefectului, în județul Mureș sunt organizate 568 de secții de votare care vor fi amenajate în cursul acestei săptămâni.
”Tot în această perioadă se va efectua și verificarea secțiilor de votare de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș pentru a se asigura că sunt respectate măsurile de siguranță la incendiu. De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș împreună cu Inspectoratul de Jandarmi vor asigura ordinea și disciplina publică în ziua alegerilor”, a precizat, în cadrul conferinței de presă, Mircea Dușa.
Sâmbătă 9 noiembrie, buletinele electorale vor fi distribuite către primari care ulterior le vor preda către președinții secțiilor de votare.
În data de 5 noiembrie, se va efectua instruirea președinților secțiilor de votare, președinții biroului electoral al secției de votare fiind obligați să ia măsurile necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiții.
Totodată, prefectul județului Mureș a menționat că în data de 10 noiembrie se va putea vota până la ora 23.59, după care va începe procesul de numărare a voturilor.

Folosirea urnei speciale

În ceea ce privește urna specială, aceasta trebuie solicitată președinților biroului electoral al secțiilor de votare cu o zi înainte de alegeri, cu prezentarea unei adeverința de la medic.
”Pentru că vor fi persoane internate și în cursul zilei de duminică, Biroul Electoral va asigura o urnă specială care se va deplasa la unitățile sanitare din municipiul Târgu-Mureș, respectiv la spitalele din Sighișoara și Sovata. Mai mult de atât, urnele speciale se vor deplasa și la penitenciare pentru că sunt și acolo persoane care vor să voteze”, a mai precizat prefectul județului Mureș.

Andreea GONDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE