Home / Invatamant / ”Color Circle”, soluții pentru facilitarea tranziției către economia circulară

”Color Circle”, soluții pentru facilitarea tranziției către economia circulară

Distribuie

Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației, a găzduit la finele lunii octombrie, în AULA MAGNA,  o dezbatere pe tema provocărilor Regiunii Centru pentru dezvoltarea mediului, creșterea eficienței energetice, utilizarea surselor regenerabile de energie, schimbările climatice. Cu acest prilej a fost  lansat proiectul Color Circle, finanţat prin Programul Interreg Europe, pentru facilitarea tranziției către economia circulară. În cadrul dezbaterii, reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru  au prezentat inițiativele regionale în domeniul economiei circulare, acțiunile finanțate în perioada 2014-2020 în domenii precum  mediu, eficiență energetică, surse regenerabile de energie și schimbări climatice, propunerile UE – Prezentarea noului cadru al Politicii de Coeziune, precum și aspecte privind stadiul actual și identificarea direcțiilor de finanțare pentru perioada 2021-2027.

De asemenea, Simina Lakatos, președinte IRCEM (tbc), a prezentat Strategia Națională pentru Tranziția către Economia Circulară, iar reprezentantul Clusterului Inovativ al Biomasei „Green Energy”, a prezentat un exemplu de bune practici, acesta prezentând inițiative din domeniile EE, RES și economie circulară.

Parteneriate pilot între administrații locale şi preocupări de cercetare din Regiunea Centru

Din partea Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației a luat cuvântul șef de lucrări dr. ing. Mihaela Bucur prezentând o serie de metode concrete de implementare a Economiei Circulare în cadrul organizațiilor industriale. La eveniment au fost prezenți studenții specializării Inginerie Economică Industrială, extrem de receptivi la acest subiect și interesați în a dezvolta lucrări de licență în zona inovării prin simbioză industrială, dezasamblare, reciclare produse, bioeconomie.

„S-au pus bazele unor parteneriate pilot între administrații locale şi preocupări de cercetare din Regiunea Centru, printre care și UMFST, în scopul transferării unor soluţii durabile, personalizate, către comunităţile locale şi punerea în practică a unor măsuri care să asigure tranziţia către economia circulară”, a precizat dr. ing. Mihaela Bucur, șef de lucrări, Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației din cadrul UMFST Tîrgu Mureș


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura EDU sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.