FOTO: Noua școală din Iernut și-a deschis porțile Iernut
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 862 Vizualizări

FOTO: Noua școală din Iernut și-a deschis porțile

Cu două luni în urmă, primarul orașului Iernut, Ioan Nicoară, anunța că intenționează schimbarea destinației din grădiniță în școală, reabilitarea și amenajarea interiorului unei instituții de învățământ astfel încât să obțină autorizația de funcționare și desfășurarea procesului educațional în bune condiții.

Investiție de 4,2 milioane de lei

Noua școală finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, cu o valoare de 4,2 milioane de lei din care 950.000 de lei contribuție proprie, și-a deschis oficial porțile luni, 4 noiembrie.

Școala cuprinde clasele 0-IV și o clasă cu învățământ special, și numără în total 13 săli de clasă.

“V-ați gândit vreodată cât de mult îi ajutați pe ceilalți ? Prin simplul fapt că le oferiți un zâmbet, prin cuvintele voastre spuse la momentul potrivit sau pur și simplu prin starea voastră de spirit atunci când sunteți veseli?“, așa i-a întâmpinat primarul orașului Iernut pe cei care au fost prezenți la inaugurarea noii școli.

La deschidere au mai participat și prof. Ioan Macarie, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, preoții Ioan Buda, Silviu Feier și Vasile Iagăr, Alexandru Tăurean, comandantul Poliției orașului Iernut, și consilieri locali ai orașului Iernut.

Dupa slujba religioasă, a luat cuvântul primarul Ioan Nicoară, urmat de inspectorul școlar general al județului Mureș și de directorul Școlii Gimnaziale Iernut, prof. Horațiu Moldovan.

“Zestrea localitații a fost îmbogățită cu încă un așezământ școlar, le mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea proiectului: Primăria și Consiliului Local Iernut, Inspectoratului Școlar Județean  Mureș, Poliției orașului Iernut, cadrelor didactice din cadrul Școlii Gimnaziale Iernut, constructorului, proiectantului, dirigintelui de șantier și în special biroului de dezvoltare din cadrul Primăriei care a dus greul realizări acestui proiect și a făcut posibilă finalizarea lui”, a precizat Ioan Nicoară.

Evenimentul s-a încheiat prin tăierea panglicii de către primarul Ioan Nicoară, care a predat astfel noua școala directorului Horațiu Moldovan, iar copiii și părinții au fost invitați să își cunoască noile clase si să viziteze instituția.

Andreea GONDOR

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE