Singura ”casă a viitorului” din Mureș își deschide porțile! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3058 Vizualizări

Singura ”casă a viitorului” din Mureș își deschide porțile!

Casele viitorului sau casele eficiente își deschid oficial porțile, două dintre aceste clădiri aflându-se chiar în județul Cluj și una în Mureș.
Locuințele pasive își deschid în acest weekend porțile pentru publicul larg. Echipa EvoHouse, care a lucrat la construirea și proiectarea lor, pregătește prezentări și tururi pentru toți cei interesați.
Cea mai ridicată performanță energetică demonstrabilă prin măsurători și testată de peste 25 de ani, consum de energie mai scăzut cu 75 până la 90%, aer proaspăt permanent, temperatură și umiditate constante în orice parte a locuinței și în orice anotimp, fără praf și fără noxe. Acestea sunt doar câteva dintre avantajele caselor viitorului, considerate cele mai eficiente construcții din lume.
Clădirile EvoHouse Luminii, EvoHouse Coste și EvoHouse Ernei vor fi deschise specialiștilor din arhitectură și publicului larg în perioada 8-10 noiembri, cu ocazia ”Zilelor Deschise ale Caselor Pasive”.

Învață cum să îți transformi casa

În cadrul celor trei zile vor avea loc tururi ghidate, prezentări și discuții despre casele pasive, dar și despre cum se pot reabilita extrem de eficient casele și apartamentele cu principiile caselor viitorului. În cadrul evenimentului, participanții care vor să își renoveze sau să își reabiliteze locuința vor avea posibilitatea să afle în ce fel își pot îmbunătăți calitatea aerului și confortul spațiului, dar și cum se pot apropia de standardele unei case pasive, chiar dacă locuința e una cu un consum mare de energie în prezent.
Potrivit unui comunicat remis de către organizatori, ”evenimentul este afiliat internațional, organizat de Passivhaus Institut din Darmstadt, Germania, sub numele de International ”Passive House Open Days”. La Cluj, ”Zilele Deschise ale Caselor Pasive” sunt organizate de EvoHouse, ONG și centru de excelență pentru clădirile viitorului care a construit, printre altele, în România prima casă pasivă certificată internațional”.
În Mureș, cei interesați să viziteze una dintre casele viitorului sunt așteptați duminică la EvoHouse Ernei, strada Principală nr. 772, casă precertificată. Participarea este gratuită, iar înscrierile se pot face online accesând https://forms.gle/ZmVmJZvqSMmtMdHC8 , locurile fiind limitate.

Andreea GONDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE