Derby-ul ediției la volei Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 142 Vizualizări

Derby-ul ediției la volei

Etapa a IV-a a Diviziei A2 la volei feminin programează partida care poate fi considerată derby-ul seriei Vest, între CSU Medicina CNUE Târgu Mureș și SCMU Craiova. Partida va avea loc în sala UMF din Târgu-Mureș sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 11.00. Cele două echipe se află în fruntea clasamentului cu câte 9 puncte, oltencele având avantaj la setaveraj. Echipa din Craiova a câștigat fără set pierdut primele trei partude, în timp ce formația mureșeană a cedat un set în primul joc de pe teren propriu, cu CSU Poli Timișoara.
Echipa antrenorului Predrag Zukovic poate fi considerată favorită mai degrabă pentru avantajul terenului propriu, dar startul în actuala ediție nu confirmă acest lucru, iar întâlnirile precedente nu pot constitui un punct de reper în acest sens. În ediția trecută echipa mureșeană activa sub culorile CSM și încheia campionatul cu un singur set cedat, cu 10 puncte față de FC Argeș Pitești, a doua clasată, cu care a promovat dealtfel. A revenit în schimb la CSU și a cedat câteva jucătoare, fiind obligată să rămână în al doilea eșalon.

Palmaresul, doar pentru statistică
Referindu-ne la întâlnirile precedente, în campionatul trecut mureșencele au întâlnit formația doljeană în etapa a VIII-a, penultima. Au învins în trei seturi în ambele confruntări, la 14, 12 și 21 pe teren propriu în tur, cu seturi câștigate la 15, 16, 16 în retur. Un calcul elementar arată că echipa din Bănie a avut același total la punctele câștigate în cele două partide, 47, cu o medie de sub 16 pe set. Dacă formația mureșeană „promova” fără a mai susține un al doilea baraj, dorindu-se revenirea la formula cu 12 echipe, craiovencele au încheiat campionatul pe locul 6. Aceste date sunt doar statistice, deoarece jocul de sâmbătă se anunță unul mult mai dificil decât cele două disputate în campionatul trecut.
În ambele echipe au fost efectuate mai multe modificări, cu un aparent plus pentru doljence, dar potențialul echipelor va putea fi evaluat în special după confruntările directe.
Pentru echipa mureșeană o dificultate suplimentară este și dozarea efortului, deoarece echipa este alcătuită în majoritate din junioare, care vor susține a doua zi partida de la Baia Mare, din cadrul etapei a III-a a grupei G, cu CSM Power Volleyball.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE