Adi și Ramona Torpan din Suedia, vot pentru o Românie mai bună Politic
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1108 Vizualizări

Adi și Ramona Torpan din Suedia, vot pentru o Românie mai bună

Vineri , 8 noiembrie, începând cu la orele amiezii, românii din Suedia și-au putut exercita dreptul de vot pentru primul tur al alegerilor prezidențiale,  la secțiile de vot special  amenajate din Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala și Sölvesborg. La cea din urmă secție, unde-și află sediul Consulatul Onorific al României, și-au exercitat dreptul la vot și Ramona și Adi Torpan.  Cei doi sunt plecați de mai bine de trei ani în Suedia, din Tîrgu Mureș, Adi activează în domeniul proiectării industriale, iar Ramona în domeniul medical.

Pentru a putea vota, cei doi au străbătut în cursul zilei de sâmbătă, 9 noiembrie, sute de kilometrii, mai exact 400 km (dus-întors) din Hörle – Värnamo până la secția de vot din  Sölvesborg, exemplu care ar trebui preluat și de cei din țară, aflați la distanțe infime,  față de cele din Suedia,  față de secția de votare.

„Am votat pentru o schimbare de mai bine în ce privește situația din  România, astfel ca cei plecați din țară să se poată întoarce acasă. Dacă noi am putut face sute de kilometri, departe de casă , să ne exercităm dreptul de vot, sper ca și cei din țară să facă acest lucru.  Dreptul la vot este unul extrem de important. În ce ne privește, mereu avem această dorință de a ne întoarce acasă, dar deocamdată o facem doar în vizită. Mâine m-aș întoarce acasă, dacă aș ști că am pentru ce să revin”, a precizat  Adi Torpan, alături de Ramona, votanții mureșeni din Sölvesborg la primul tur al alegerilor prezidențiale 2019.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE