Home / Politic / Info legislativ: Cine poate vota pe listele electorale suplimentare

Info legislativ: Cine poate vota pe listele electorale suplimentare

Distribuie

Cotidianul Zi de Zi vă prezintă, pentru o informare corectă în ceea ce privește procesul electoral, spicuiri din legislația care reglementează alegerile prezidențiale din data de 10 noiembrie.

Astfel, în ceea ce privește listele electorale suplimentare, articolul 9, alineatul (1) din Legea nr. 370/2004 și articolul VII din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 64/2019 prevăd următoarele:

Listele electorale suplimentare se întocmesc pe durata votării de către preşedintele BESV şi/sau de către membrii BESV desemnaţi de către acesta, pentru a consemna prezenţa la vot a următoarelor categorii de alegători:

– Alegătorii care se prezintă la vot şi fac dovada că au domiciliul pe raza secţiei de votare respective, însă au fost omişi din lista electorală permanentă a secţiei de votare respective;

– Membrii BESV, persoanele însărcinate cu menţinerea ordinii şi operatorii de calculator, dacă aceştia nu sunt înscrişi în lista electorală permanentă a secţiei de votare respective;

– Alegătorii care îşi au domiciliul în altă localitate;

– Alegătorii cu mobilitate redusă care nu sunt înscrişi în lista electorală permanentă a secţiei de votare respective.

Reprezentanții formațiunilor politice în birourile electorale ale secțiilor de votare pot primi, la cerere, copii ale listelor electorale suplimentare, în condițiile stabilite prin decizie a Biroului Electoral Central.

(Redacția)

 

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.