Home / Politic / Și mâine va răsări Soarele pentru USR-PLUS

Și mâine va răsări Soarele pentru USR-PLUS

Resemnare, dar și speranță la sediul USR

Tensiune maximă la sediul Filialei USR Târgu Mureș cu câteva minute înaintea închiderii secțiilor de votare pentru alegerile prezidențiale. Sondajele anunțau o luptă strânsă între candidatul Alianței 2020, USR-PLUS Dan Barna și cea a PSD-ului, Viorica Dăncilă. Membrii conducerii USR Mureș au așteptat la sediul din Târgu Mureș cu sufletul la gură primele rezultate ale sondajelor exit poll după închiderea urnelor. Cea oficială, deoarece procesul a continuat acolo unde a fost cazul. Cu speranțe, combinate cu reținere, aceștia au primit o lovitură neașteptată. Chiar mulți dintre cei neutri nu se așteptau la o asemenea diferență între locurile 2 și 3. Poziția de pole position a lui Klaus Johannis era de așteptat, dar și o luptă mult mai strânsă pentru candidatul calificat în turul doi. Cele 6 procente sunt deocamdată relative, există marja de eroare, mai vin voturile din Diaspora, care evident nu sunt în favoarea PSD, dar 6 % reprezintă totuși un handicap mult prea mare. În lipsa președintelui filialei Mureș a USR, Lucia Hang, membră a Biroului Electoral Județean, trecută pe la sediu doar în vizite scurte, ceilalți membri ai conducerii filialei Mureș au alternat stările, de la speranțe, la resemnare.

După anunțarea primelor rezultate, cei prezenți au ascultat declarațiile celor doi lideri ai partidelor care alcătuiesc alianța, Dan Barna și Dacian Cioloș, după care au analizat situația și perspectivele.„Rezultatele nu sunt cele finale, dar nu putem spune că suntem foarte dezamăgiți. Dimpotrivă, Alinața USR-PLUS, formată din două partide mici, tinere, putem spune chiar că este buturuga mică, cea care răstoarnă carul mare. Ne-am luptat cu doi mastodonți, cum sunt PNL și PSD, am reușit să facem un scor foarte bun într-un timp deosebit de scurt. Am reușit acest lucru prin prezența noastră în stradă, pentru că am vorbit cu oamenii din toate mediile și categoriile sociale. În alianța noastră se află oameni veniți din mediul așa zis civil, care nu au fost implicați până în prezent în politică. Suntem hotărâți să ne continuăm munca, pentru a face cu adevărat schimbarea care este necesară în țara noastră. Sunt foarte multe lucruri de schimbat, iar aceste schimbări considerăm că le poate face doar o generație tânără, așa cum avem în alianța noastră.

Totuși, numărătoarea nu s-a încheiat, mai sunt locuri unde se votează, nu sunt luate în calcul voturile celor din diaspora, care se știe că sunt simpatizanții noștri. Acolo sunt oameni care ar dori să se întoarcă în țară și Alianța USR-PLUS este aceea care le poate îndeplini acest deziderat. Nu ne pierdem speranța, și mâine este o zi, și mâine va răsări Soarele”, a fost declarația vicepreședintei Filialei Mureș a USR, Camelia Tămaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Extindere de școală în Cristești

Primarul comunei Cristești, Kovacs Edit, a anunțat joi, 2 1mai, pe pagina sa de Facebook, …