Cheltuieli cu combustibilul majorate pentru Poliția Locală Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 405 Vizualizări

Cheltuieli cu combustibilul majorate pentru Poliția Locală Luduș

În luna octombrie 2019, Mariana Bologa de la Direcția „Intervenții, Transport, Zone Verzi” (DITZV) din cadrul Primăriei orașului Luduș aducea la cunoștința Biroului Poliției Locale că în lunile iunie, iulie, august și septembrie, cota lunară de combustibil alocată Poliției locale stabilită prin Hotărârea Consiliului Local nr. 20 din 16 februarie 2016 nu mai corespunde nevoilor actuale.
Față de această semnalare, Nicolae Cotta, șeful Biroului de Poliție Locală din cadrul Primăriei orașului Luduș, a întocmit un raport de specialitate privind stabilirea normativului propriu de cheltuieli cu combustibilul alocat unui autoturism din dotarea Primăriei, aflat în folosința Biroului „Poliția locală”. După efectuarea unei atente analize au fost identificate mai multe cauze care au influențat creșterea consumului de carburant la autoturismul aflat în exploatarea Poliției Locale.

Drumuri mai multe, consum sporit

„Începând din acest an avem responsabilități sporite în domeniul nostru de activitate”, a precizat Nicolae Cotta, care a argumentatt cu date concrete: începând cu luna iunie, agenții din schimburile II și III se deplasează zilnic până pe strada Turzii, la groapa de gunoi ecologizată care a fost preluată pentru pază și supraveghere de către Consiliul Județean Mureș. Conform programului se verifică, cel puțin o dată pe schimb integritatea împrejmuirii și a instalațiilor din interior. Apoi, după preluarea de către Primărie a „Brațului Mort al râului Mureș”, Poliția Locală asigură paza acestei zone, zilnic cele trei schimburi patrulează cu autoturismul din dotare pentru prevenirea pescuitului ilegal. În plus, zilnic se asigură deplasarea și însoțirea personalului din cadrul serviciilor specializate, casiera la Trezorerie și la Bancă, asistența socială la solicitare/ridicare/predare a corespondenței de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Luduș la Poliția orașului Luduș și retur, ridicare/predare a corespondenței de la secretariatul Primăriei la poștă. Tot prin cursele efectuate de acest autoturism (MS- 89 -CLL) se distribuie la cetățenii orașului corespondența predată de către serviciile specializate din cadrul Primăriei. În perioada analizată au fost distribuite 1.239 de plicuri, 12.000 de materiale cu activitățile desfășurate în folosul cetățenilor, 5.000 de pliante referitoare la încheierea noilor contracte de colectare a deșeurilor de către noul operator de colectare.

Contribuție pentru asigurarea ordinei

Nicolae Cotta, șeful Biroului de Poliție Locală Luduș, a precizat că agenții din schimbul III, între orele 22.00 – 6.00 patrulează cu autoturismul din dotare în cartierele Gheja și Roșiori „pentru asigurarea ordinii și liniștei publice și prevenirea furturilor din locuințe și din gospodării”.
Conform Legii nr. 155/12 iulie 2010, privind înființarea, organizarea și funcționarea Poliției Locale, agenții au patrulat zilnic, pe cele trei schimburi, pe raza de competență cu autoturismul din dotare.
„Polițiștii locali s-au deplasat la solicitarea cetățenilor la 61 de evenimente care au intrat în competența noastră, au desfășurat acțiuni și controale, au asigurat măsurile de ordine la manifestările cultural-artistice și sportive organizate și desfășurate pe raza orașului, împreună cu Poliția Română și Jandarmeria. Polițiștii locali s-au deplasat cu echipajul și au acordat sprijin Poliției naționale în cazul accidentelor rutiere, au acordat sprijin lucrătorilor de la DITZV pentru dirijarea traficului rutier cu ocazia efectuării unor lucrări (marcaj rutier, reparații), activități care au necesitat deplasarea cu autoturismul din dotare”, a declarat Nicolae Cotta.
Având în vedere argumentele aduse, consilierii locali au aprobat alocarea unei cote de 450 de litri de carburant, începând cu luna noiembrie 2019, pentru autoturismul cu numărul de înmatriculare MS 89-CLL, aflat în dotarea Biroului de Poliție Locală.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE