Home / Business / Statisticile imobilelor vândute pe raza județului Mureș

Statisticile imobilelor vândute pe raza județului Mureș

Distribuie

La nivel național, în luna octombrie 2019 au fost vândute 58.334 de imobile, cu aproape 11.000 mai multe față de luna precedentă. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel național, în luna octombrie, este cu 5.496 mai mare față de perioada similară a anului trecut.

Peste 1.100 de imobile vândute în octombrie 2019

Potrivit unui comunicat de presă remis de către conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Impobiliară Mureș, ”cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, pe plan național, în București – 11.098, Ilfov – 5.216 și Cluj – 4.047, iar ”județele cu cele mai puține impobile vândute în aceeași perioada sunt Sălaj – 343, Vaslui – 313 și Olt – 108”.
La nivelul județului Mureș, în luna octombrie 2019 au fost vândute în total 1.138 de imobile, cu 229 mai multe față de cele 909 vândute în luna precedentă.
De asemenea, numărul imobilelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare, la nivelul județului Mureș, în luna octombrie a acestui an, este cu 10 mai mare față de perioada similară a anului trecut (1.128 imobile vândute în luna octombrie 2018).

Topul localităților mureșene

Din aceeași sursă aflăm că ”Târgu-Mureș se situează pe primul lor în topul unităților administrativ-teritoriale din județul Mureș cu cele mai multe vânzări de imobile, ajungând la un total de 383, urmat de Sâncraiu de Mureș (91), Reghin (51), Sângeorgiu de Mureș (47), Corunca (36) și Ernei (36)”.
Numărul terenurilor agricole din extravilan vândute, în județul Mureș, în cea de-a zecea lună a anului 2019, este de 150 terenuri față de 168 terenuri agricole vândute în luna octombrie 2018. Cele mai multe terenuri agricole din extravilan s-au vândut în Ernei și Sânpetru de Câmpie numărând 14 terenuri fiecare, Sâncraiu de Mureș urmează cu 13, Band și Sângeorgiu de Mureș cu nouă și șapte terenuri s-au vândut la Ceausu de Câmpie și Panet.
De asemenea, numărul terenurilor cu sau fără construcții din intravilan vândute, în județul Mureș, în luna octombrie 2019, este de 691 terenuri față de 666 terenuri vândute în luna octombrie 2018.
Numărul unităților individuale vândute (apartamente și spații cu altă destinație din construcțiile tip condominiu), în județul Mureș, în luna octombrie 2019, este de 284 față de 282 vândute în luna octombrie 2018. Cele mai multe unități au fost vândute în Târgu-Mureș (218), ”Orașul florilor” fiind urmat de Reghin (16), Sighișoara și Târnăveni (13), Sâncraiu de Mureș (5) și Sângeorgiu de Mureș (4).

Andreea GONDOR


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Popice: Înfrângere pe terenul campioanei en-titre

Distribuie Echipa de popicari din cadrul CSM Târgu Mureș a pierdut jocul etapei a IV-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.