Activități de 1 Decembrie, la Târgu-Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1006 Vizualizări

Activități de 1 Decembrie, la Târgu-Mureș

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a convocat joi, 14 noiembrie, prima ședință cu privire la organizarea evenimentelor dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României.
Au participat reprezentanți ai tuturor instituțiilor implicate: Consiliul Județean Mureș, Primăria Târgu Mureș, Garnizoana Târgu Mureș, Inspectoratul de Poliței Județean Mureș, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș.
Programul dedicat zilei de 1 Decembrie va fi unul integrat, pe toată durata zilei, și va începe cu o expoziție statică a structurilor locale din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională. Instituțiile vor expune tehnica militară/de intervenție/transport, precum și armamentul, aparatura optică, echipamentele și materialele specifice din dotare. De asemenea, se vor desfășura activități de promovare a profesiei și a imaginii instituției.
Instituția Prefectului – Județul Mureș va organiza festivitatea de acordare a celei mai înalte distincții a județului, Fibula de la Suseni.
În Piața Victoriei va avea loc o ceremonie militară și religioasă, care va începe cu prezentarea onorului și intonarea imnului național al României.
Drapelul național va fi adus de un parașutist și, după primire, va fi escortat de 6 studenți militari, pe marșul ”Onor la drapel.”
Ceremonia va continua cu oficierea serviciului religios, prezentarea semnificației istorice a evenimentului și depuneri de coroane și se va încheia cu defilarea gărzii de onoare și a tehnicii de luptă și de intervenție.
În măsura în care condițiile meteo vor permite, va avea loc un survol al spațiului aerian, cu aeronave din dotarea Forțelor Aeriene Române, avioane MiG 21 Lancer şi elicoptere IAR 330 Puma Socat.
La final, toți participanții vor fi invitați la Hora Unirii.
Imediat după ceremonie, Consiliul Județean Mureș va organiza o serie de manifestări cultural-artistice (teatru, muzică și dans pentru copii și adulți) în Sala Mare a Palatului Culturii, care va putea fi urmărit și pe un ecran amplasat în exterior.
De la ora 18, Primăria Municipiului Târgu Mureș a pregătit un program artistic pe scena amplasată în Piața Victoriei.
Orele activităților vor fi comunicate în perioada imediat următoare.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE