Home / Administratie / Buldoexcavator de 450.000 de lei achiziționat de Primăria Luduș

Buldoexcavator de 450.000 de lei achiziționat de Primăria Luduș

Printr-o adresă trimisă Serviciului „Investiții, Achiziții, Domeniul Public” (IADP) din cadrul Primăriei orașului Luduș, Liviu Popa, directorul Direcției „Intervenții, Transport, Zone Verzi” (DITZV” din aceeași instituție a solicitat efectuarea demersurilor necesare pentru achiziționarea unui buldoexcavator nou necesar lucrărilor executate de către DITZV.
Necesitatea achiziției a fost argumentată de Liviu Popa: „DITZV desfășoară activități de întreținere, reparații și amenajări a domeniului public precum și diferite lucrări necesare în buna gospodărire și administrare a orașului. În vederea atingerii acestor obiective se impune achiziționarea unui buldoexcavator care să servească la executarea lucrărilor”. Între caracteristicile principale ale noului utilaj amintim doar câteva: motorul turbodiesel trebuie să aibă capacitatea cilindrică de 4200-4500 cmc cu o putere de 70-75 kw (90-100 CP) cu norma de poluare Stage III B fără adaos de Ad Blue și posibilitatea de lucru în condiții de temperaturi scăzute minus 30 de grade.
Garanția utilajului va fi de minim 24 de luni, iar Liviu Popa a estimat că valoarea totală a achiziției poate ajunge la 450.000 de lei, iar modalitatea de plată va fi cu trei rate.
Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 158/24 septembrie 2019 a fost alocată suma de 110.000 de lei pentru plata avansului aferent anului 2019 ca primă rată. Diferența de bani se va achita în anul 2020 în două rate egale scadente la 31 martie și 30 iunie. Referatul de necesitate a fost inclus în proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local al Primăriei orașului Luduș și a fost aprobat de aleșii locali.

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Sânpaul, noul pol industrial al judeţului Mureş

Una dintre cele mai importante zone economice a judeţului Mureş este cea din jurul Aeroportului …