Primăria Târgu-Mureș, în agonie financiară?! Rectificarea de buget, amânată iar! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1980 Vizualizări

Primăria Târgu-Mureș, în agonie financiară?! Rectificarea de buget, amânată iar!

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureș au decis joi, 14 noiembrie, cu 13 voturi pentru și o abținere, cu ocazia unei ședințe extraordinare de lucru, amânarea rectificarea bugetului municipiului.
După mai multe ședințe soldate cu eșec în privința rectificării de buget, aleșii locali au fost de părere că nu se impune procedura de urgență în cadrul bugetului municipiului, astfel încât rectificarea acestuia va fi discutată peste două săptămâni.

Csiki: Minus de 165 de milioane de lei în buget?!

În deschiderea ședinței, Csiki Zsolt (UDMR) a propus amânarea proiectului, nu înainte de a întreba public care este situația din prezent în ceea ce privește execuția bugetară a municipiului Târgu-Mureș.
”O rog pe doamna director economic să ne spună exact execuția bugetară la zi, pentru că la sfârșitul lui octombrie, mai exact la 31 octombrie, apărea un minus de 165 de milioane de lei față de bugetul aprobat și de execuție. Totodată, o să cerem să ne arate suma de 24 de milioane de lei care au fost împărțite, votate, data trecută, care au venit de la Minister, de la bugetul statului, cum s-au cheltuit și dacă au fost făcute plățile exact pe capitole, exact cum au fost votate. Fracțiunea UDMR de trei ori a votat rectificare de buget anul acesta pentru utilități și nu cred că este o urgență sau ar trebui să discutăm bugetul în ședință extraordinară, de asta noi cerem amânarea până la ședința ordinară de la sfârșitul lunii noiembrie”, a spus, în numele consilierilor UDMR, Csiki Zsolt.

Moldovan: Amânarea, echivalentă cu ”agonia”

A urmat înscrierea la cuvânt a lui Călin Moldovan, consilier exclus din PNL dar învingător în instanță pe această speță, care a fost de părere că o nouă amânare ar echivala cu ”o agonie pentru ceea ce înseamnă Târgu-Mureș.”
”Mă declar total surprins de afirmația colegului nostru, domnul Csiki, în ceea ce privește amânarea rectificării bugetare de astăzi, în contextul în care ore în șir am discutat în comisiile de specialitate și s-a tăiat și s-a aranjat așa cum s-a dorit, ca astăzi să vedem că se propune amânarea, în contextul în care cei trei consilieri prezenți, subsemnatul, domnul Miculi și domnul Matei, suntem puși în situația de a vota amânarea în contextul în care acest proiect nu ar trece astăzi am întâmpina mari probleme. În altă ordine de idei, nu cred că se cuvine ca această rectificare să o mai amânăm – pentru a câta oară? – în contextul în care de câteva luni de zile ne chinuim să ne adunăm în acest Consiliu Local și să votăm rectificarea bugetară. Dar în fine, încă două săptămâni de agonie pentru ceea ce înseamnă Târgu-Mureș, pentru ceea ce înseamnă salubritate, pentru ceea ce înseamnă transport local așa cum este el, pentru ceea ce înseamnă școli și pentru ceea ce înseamnă într-un cuvânt cetățenii Târgu-Mureșului. Încă două săptămâni de amânare pentru noi, încă două săptămâni de nerealizare a ceea ce ne-am propus”, a afirmat Călin Moldovan.

Bălaș: Primăria, datorii de 2,8 milioane de lei la Selgros

La cuvânt s-a înscris și Radu Bălaș (POL), care a solicitat conducerii Primăriei municipiului Târgu-Mureș să își plătească datoriile către mai mulți agenți economici privați, inclusiv către societatea Selgros care ar avea de recuperat suma de 2,8 milioane de lei pentru asigurarea alimentelor din cadrul programului ”Acasă la bunici”.
”Vreau să atrag atenția membrilor din Comisia de Buget ca în comisiile care vor urma să avem în vedere că municipiul datorează companiei Selgros 2,8 milioane de lei pe care ar trebui să le stingem. Aici nu discutăm dacă a fost bun proiectul, dacă n-a fost bun proiectul, discutăm să nu ne batem joc de privații care au furnizat servicii Primăriei, și să stingem datoria existentă, sau datoriile, sau alte datorii existente. În altă ordine de idei, anul trecut în decembrie Consiliul Local a votat două hotărâri de consiliu privind acordrea de material didactic în gimnazii, respectiv în licee. În buget, pentru a putea duce la îndeplinire și a respecta litera acelei hotărâri de Consiliu Local mai trebuie să adăugăm la linia bugetară 755.000, la obiecte de inventar încă 630.000 de lei pentru a duce la îndeplinirea hotărârea pe care noi am luat-o atunci”, a menționat Radu Bălaș.

Cine cum a votat

Au votat pentru amânarea proiectului: Bakos Levente (UDMR), Constantin Bogoșel (PSD), Csiki Zsolt (UDMR), Călin Moldovan (PNL), Boros Gyula (UDMR), Lajos Kovács (UDMR), Magyary Előd (UDMR), Dumitru Matei (PNL), Vasile Miculi (PNL), Mozes Levente (UDMR), Peti Andrei (UDMR), Sebastian Pui (PSD) și Vajda György (UDMR).
Singurul consilier care s-a abținut a fost viceprimarul PSD, Sergiu Papuc.
Radu Bălaș (POL) nu a votat.
Au lipsit de la ședință: Biró Csaba (UDMR), Benedek Theodora (PNL), Makkai Grigore (UDMR), Cristian Bratanovici (PSD), Pápai László (POL), Tatár Lehel (POL) și Radu Todoran (PNL).

Precizăm că deși au fost excluși din PNL, consilierii locali Vasile Miculi, Radu Todoran, Călin Moldovan și Călin Moldovan își desfășoară activitatea în continuare ca reprezentanți ai Partidului Național Liberal.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE