Home / Administratie / Ziua Națională a României, sărbătorită la Sighișoara

Ziua Națională a României, sărbătorită la Sighișoara

Ziua de 1 decembrie marchează un eveniment istoric important: unirea Transilvaniei cu România, anul 1918 rămânând una dintre cele mai importante pagini ale istoriei și unității naționale românești.

Anul acesta se sărbătoresc 101 de ani de la Marea Unire, iar conducerea Primăriei municipiului Sighișoara organizează activități cu prilejul acestei zile memorabile.

În data de 29 noiembrie, va avea loc o expoziție de carte ”1 Decembrie 1918 în documente” la Biblioteca Municipală ”Zaharia Boiu”, de la ora 10.00.  Ulterior, începând cu ora 12.00, la Turnul Fierarilor, va avea loc o expoziție de basoreliefuri cu Domnitorii României ”De la Burebista la Ferdinand Întregitorul” și o lansare de carte – ”O viață de ofițer și general din arma Protecției antichimice. Așa cum a fost: 1949 – 1983 (NBC – CBRN). Amintiri, memorii și reflecții”.Duminică, 1 decembrie, de la ora 12.00, va avea loc ceremonialul militar, slujba religioasă ecumenică, evocarea momentelor de la 1918, alocuțiuni și depunerea de coroane de flori la Monumentul Latinității. În aceeași zi, de la ora 14.00, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică va avea loc lansarea Anuarului Muzeului de Istorie ”Alt Schaessburg”, nr. XII. De asemenea, de la aceeași oră, la sala ”Mihai Eminescu”, publicul va avea ocazia să participe la un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Românașul din Albești, Ilie Medrea și Giulia Medrea.

Andreea GONDOR

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Contestație respinsă. Lotul 2 feroviar Brașov-Sighișoara se deblochează.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins marți două contestații ale companiei turce Alsim …