Home / Administratie / Consiliul Județean Mureș a implementat proiectul ”Spunem NU Corupției”

Consiliul Județean Mureș a implementat proiectul ”Spunem NU Corupției”

Consiliul Județean Mureș, a obținut finanțare în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă în vedere implementării la nivelul instituției a prevederilor Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020.
Obiectivul general al proiectului a constat în dezvoltarea și consolidarea capacității Consiliului Județean Mureș de eficientizare a activităților de prevenire și combatere a corupției în administrația publică locală, promovarea integrității pentru îmbunatățirea performanțelor în activitate, transparentizarea procesului decizional, în acord cu așteptările beneficiarilor.
Obiectivele specifice ale proiectului au fost:
• Implementarea la nivelul Consiliului Județean Mureș a prevederilor Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020, respectiv a Metodologiei de identificare a riscurilor și vulnerabilitaților la corupție.
• Dezvoltarea abilităților și cunoștințelor personalului din Consiliul Județean Mureș și instituțiile subordinate pentru aplicarea standardelor legate de etică, integritate și transparența decizională, în scopul prevenirii și reducerii corupției, prin furnizarea unui program de instruire.
• Informarea cetățenilor din județul Mureș cu privire la importanța implicării lor în identificarea și prevenirea faptelor de corupție prin: difuzarea unui spot TV, distribuirea a 1000 pliante, amplasarea a 150 de afise, publicarea informațiilor legate de proiect pe pagina web si pe conturile rețelelor de socializare ale CJM .
Rezultatele au vizat adoptarea la nivelul Consiliului Județean Mureș a procedurilor și instrumentelor de monitorizare a factorilor vulnerabili, susceptibili de a genera fapte de corupție, respectiv pentru prevenirea și combaterea corupției; Introducerea de măsuri pentru creșterea gradului de aplicare a standardelor de integritate la nivelul Consiliului Județean Mureș; Personal din Consiliul Județean Mureș instruit și certificat la final în domeniul prevenirii corupției, transparenței, eticii și integrității.
Cursurile de perfecționare au fost organizate în domeniile etică, integritate și prevenirea corupției și au vizat 180 persoane, astfel:
– angajații Beneficiarului: 101 funcționari publici, 4 persoane – cabinet demnitar
– consilierii județeni: 35 persoane (inclusiv 3 demnitari: președinte și vicepreședinți ai Consiliului Județean Mureș)
– personal al instituțiilor subordonate: 20 manageri, 20 persoane care vor prelua atribuții de consilier etică

Valoarea totală a proiectului a fost de 399.841,20 lei din care 7,996.83 contribuția proprie a beneficiarului.
Durata proiectului: 16 luni.(Comunicat de presă, CJ Mureș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Azi e zi de mare sărbătoare creștină – Înălțarea Domnului

Praznicul Înălţării Domnului (Ziua Eroilor) este sărbătorit de Biserica într-o zi de joi, înainte de …