Mureș: Ample controale în gări și în trenuri! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 475 Vizualizări

Mureș: Ample controale în gări și în trenuri!

În perioada 13 – 14 noiembrie, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi a participat la o acțiune, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, ce a avut drept scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice.

Astfel, peste 120 de polițiști din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Mureş, alături de poliţişti de ordine publică și rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au acţionat în intervalul 13 noiembrie, ora 7.00 – 14 noiembrie, ora 7.00, pe raza judeţului Mureş, pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică – transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc. – a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase.

S-a acţionat în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate. De asemenea, a fost vizat un obiectiv economic care gestionează mărfuri periculoase (depozit de carburanţi).

”Au fost efectuate 42 de verificări la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică, precum şi în 14 trenuri de călători, 12 staţii de cale ferată, fiind astfel legitimate 330 de persoane. În cadrul acţiunii au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale, fiind constatate 8 infracţiuni, dintre care 2 la regimul rutier, celelalte fiind prevăzute de alte acte normative. Totodată, au fost reţinute 13 permise de conducere şi a fost retras un certificate de înmatriculare”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

La acțiune au participat  și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Horea” Mureş, Serviciului pentru Imigrări Mureş, cu sprijinul cărora au fost desfăşurate activităţi de verificare a mărfurilor periculoase transportate ori depozitate în sistemul CFR, precum şi activităţi pe linia prevenirii şi combaterii imigraţiei ilegale.

Potrivit aceleiași surse, acţiunile organizate de Poliţia Română, în primele 9 luni ale lui 2019, pentru prevenirea şi combaterea furturilor de metale au avut ca rezultat ridicarea în vederea confiscării a 63 de tone de metale feroase şi 12,6 tone metale neferoase (cupru), respectiv 1.167 de tone de mărfuri periculoase şi 42,5 tone deşeuri periculoase.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE