Animal Society, reacție dură în cazul ursului lăsat 18 ore în agonie! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 769 Vizualizări

Animal Society, reacție dură în cazul ursului lăsat 18 ore în agonie!

Reprezentanții Animal Society au scris duminică, 17 noiembrie, pe pagina de Facebook a organizației, un mesaj pe care îl redăm, integral, în rândurile de mai jos:

”România, țara în care nu poți să trăiești, dar nici măcar să mori

Un urs a fost lovit de mașină ieri, la ora 18, la ieșirea din localitatea Praid (Harghita). A fost grav rănit, cu toate membrele rupte, dar a supraviețuit. Chiar s-a târât înapoi pe șosea, spun localnicii, cerând, poate, ajutor sau măcar îndurare.

6 ore mai târziu, ursul era tot acolo, în agonie. 12 ore mai târziu, la fel. 18 ore mai târziu, la fel. După aproape 19 ore de suferință cruntă, în râsetele și chicotelile cetățenilor prezenți, ursului i-a fost, în fine, curmată suferința.

Într-o țară civilizată (nu a noastră), ursul ar fi fost tranchilizat în cel mult jumătate de oră. Totul s-ar fi făcut abia după ce poliția ar fi securizat zona, fără să permită publicului să asiste și să creeze suferință suplimentară animalului în mod evident speriat. Și, evident, multe traume copiilor, care doar în cel mai bun caz vor crește nepăsători și cruzi, precum părinții lor.

Evident, într-o țară civilizată, nici pădurea nu ar fi fost invadată cu case, vile și pensiuni. Ecosistemul acestor animale cu care suntem norocoși să împărțim niște granițe nu ar fi fost distrus de vânătoare nesustenabilă, nepăsare și corupție.

Noi nu trăim în acea țară. În țara noastră, nu a existat nici măcar un specialist pe care ditamai statul român să-l poată deplasa la fața locului de urgență, pentru a lua măsurile care se impuneau. De fapt, statul român nici măcar nu a găsit un anestezic timp de 19 ore. I-a luat ursul pe nepregătite, cum se zice, de parcă ar fi apărut săracul pe plajă la Constanța, nu la munte. După aproape o zi de poticneli, au găsit în fine o pușcă, să-l omoare. Nici măcar moartea nu vine ușor, în România.

În zile ca aceasta, le compătimim pe toate animalele care au avut ghinionul să se nască în această țară. În restul zilelor, îi compătimim doar pe oamenii care sunt încă aici.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE