Home / Meniu Principal / Știri / Externe / Consulul Germaniei la Sibiu, ES Hans Erich Tischler, în premieră la Reghin

Consulul Germaniei la Sibiu, ES Hans Erich Tischler, în premieră la Reghin

Distribuie

Consulul Germaniei la Sibiu, Excelența Sa Hans Erich Tischler a efectuat joi, 14 noiembrie, o vizită în județul Mureș care a inclus și municipiul Reghin. Excelența Sa, consulul Hans Erich Tischler a fost primit de către gazdele reghinene, atât în cadrul Primăriei, precum și la sediul Forumului Democrat German din Reghin.

Vizită la Târgu Mureș

Înainte de a ajunge la Reghin, consulul Hans Erich Tischler a efectuat și vizită în orașul de reședință al județului, prilej cu care a avut discuții cu reprezentanții mediului universitar și a vizitat unele dintre obiectivele turistice ale orașului printre care și Palatul Culturii, lucru confrmat și de către Soós Zoltán, directorul Muzeului Județean Mureș într-o postare pe Facebook. „Ne-am întâlnit cu Excelența Sa, Consulul german Hans Erich Tischler și Ingo Tegge, directorul Centrului Cultural German, la Palatul Culturii să discutăm despre colaborarea instituțiilor cu Muzeul Județean Mureș”, a precizat Soós Zoltán. După întrevederea cu reprezentanții municipalității reghinene, Excelența Sa Hans Erich Tischler a fost primit de către reprezentanții Forumului Democrat German Reghin, prilej cu care au discutat despre posibilitățile de colaborare dintre sașii reghineni și statul german, prin intermediul Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu. „Această vizită se înscrie în misiunea noastră de aprofundare a strânselor relaţii cu Transilvania, în special în domeniile economic și cultural, precum și sprijinirea minorităţii germane, punte importantă între ţările noastre. Am vizitat Târgu Mureșul, Palatul Culturii, care reprezintă un obiectiv foarte important din punct de vedere turistic, ocazie cu care am avut discuții și cu reprezentanții Muzeului Județean Mureș să vedem cum putem găsi un numitor comun în ce privește viitoarele colaborări. La Reghin, vizita s-a înscrisîn același context, de a găsi modalități de colaborare cu comunitatea germană și cu municipalitatea  de aici, de sprijinire în ce privește activitățile lor culturale dar și cele de altă natură. Aici, la Reghin, deși am fost prezent pentru prima dată, am fost primit cu o deosebită căldură, atât la sediul primăriei, cât și la Forumul Democrat German, premize pentru viitoare colaborări fructuoase pentru ambele părți”, a precizat Consulul Germaniei la Sibiu, ES Hans Erich Tischler. Oaspetele german a fost întâmpinat de către Robert Zajzon, președintele Forumului Democrat al Germanilor din Reghin, vicepreședinții Gerlinde Tămășan și Kinczel Ludovic, părintele evanghelic Johann Zey și Urban Valter, membrii în consiliul de conducere, și Ștefan Brumar, membru. Gazdele reghinene au oferit câteva cadouri înaltului oaspete, produse locale, printre care vinul Liliac de Batoș, zonă cu puternici rădăcini săsești, precum și un tablou canvas cu vechea hartă a Transilvaniei oferit consulului german de către Kinczel Ludovic.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

COP21: Parisul, o capitală parțial blocată

Distribuie Capitala Franței este parțial blocată luni, înaintea începerii Conferinței internaționale a ONU pentru schimbările …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.