Aniversarea de 70 de ani a Liceului Vocațional de Artă continuă Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 876 Vizualizări

Aniversarea de 70 de ani a Liceului Vocațional de Artă continuă

Se deschide poarta grea și intri într-o atmosferă de veselie copilărească, dar care ascunde o mare pasiune pentru artă. Urci scările către direcțiune printre copiii grăbiți, dar vorbăreți. Nu ai putea să știi că tocmai aceștia, entuziaști să iasă în pauză, sunt în același timp niște artiști în devenire, sub oblăduirea unor profesori de excepție. La cei 70 de ani ai săi, Liceul Vocațional de Artă din Târgu-Mureș oferă șansa copiilor și tinerilor târgumureșeni nu numai să își dezvolte veleitățile pentru muzică, arte plastice, arta actorului sau arhitectură, dar și să exceleze în aceste domenii, încă din băncile școlii. Astfel, directoarea Liceului Vocațional de Artă din Târgu-Mureș, Diana Sabina Grozav, de asemenea profesoară de vioară, a prezentat evenimentele din cadrul anului aniversar în contextul efortului continuu de a asigura cele mai bune condiții de dezvoltare și afirmare pentru elevii lor.

Expoziții și recitaluri de succes

În 28 octombrie, a avut loc vernisajul expoziției de artă plastică a foștilor și actualilor profesori ai Liceului Vocațional de Artă din Târgu-Mureș la Galeria ”Art Nouveau” de la Palatul Culturii din Târgu-Mureș. Acesta a fost însoțit și de momente de artă teatrală asigurate de Barabási Tivadar, Ana Maria Galea și Izabella Magyari, profesori în cadrul catedrei de Artă a actorului de la Liceul Vocațional de Artă din Târgu-Mureș. Expoziția a fost deschisă publicului între 22 octombrie și 2 noiembrie.

Acest eveniment a fost ”urmat de concertul profesorilor Liceului Vocațional de Artă din Târgu-Mureș, un eveniment frumos la care am avut parte de foarte multă lume, care ne-a vizitat expoziția, a luat parte la concert”, după cum a declarat prof. Diana Sabina Grozav.

La fel ca expoziția, interpreții au fost actuali și foști profesori ai Liceului Vocațional de Artă din Târgu-Mureș și a inclus piese de Sigismund Toduță, Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Bartók Béla, Kálmán Imre, André Messager, Carlos Machado și J. Turrin.

Peste o săptămână a venit și rândul elevilor la arte plastice și arhitectură, a căror expoziție a avut vernisajul pe 6 noiembrie, tot la Galeria ”Art Nouveau”, din cadrul Palatului Culturii din Târgu-Mureș.

Toate acestea s-au bucurat de un public entuziast, atât cei din cadrul familiei Liceului Vocațional de Artă din Târgu-Mureș, cât și amatori de artă și muzică din Târgu-Mureș și împrejurimi.

Sărbătoarea continuă și în luna decembrie

Pe 4 decembrie, Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu-Mureș va găzdui un ”eveniment festiv prin care vrem să mulțumim foștilor profesori ai Liceului de Artă și să îi premiem cu această ocazie”, după cum a spus prof. Diana Sabina Grozav.

Concertele anuale, care vor avea loc la Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu-Mureș, dedicate elevilor vor primi în acest an straie de sărbătoare. Acestea vor avea loc pe 16 decembrie pentru elevii de gimnaziu, și a doua zi, pe 17 decembrie pentru cei de liceu, unde vor participa și elevii de la artă teatrală.

Deși părinții artiștilor și interpreților nu lipsesc de la evenimentele organizate cu ocazia jubileului de 70 de ani, prof. Diana Sabina Grozav, amintește că acestea sunt deschise publicului larg.

”Ne așteptăm să fie și la următoarele evenimente un public la fel de frumos care dorește să ne vadă și ne apreciază în continuare”, a mai spus aceasta.

Noi șanse de afirmare pentru 2020

Directoarea Liceului Vocațional de Artă din Târgu-Mureș a mai precizat că se acordă o atenție deosebită afirmării tuturor elevilor talentați, prin evenimentele coordonate în cadrul școlii, dar și în colaborare cu alte instituții sau personalități. Acest lucru este vizibil și în contextul împărțirii concertelor anuale în două zile.

”Este în două zile pentru că avem foarte mulți elevi talentați, nu am putea cuprinde într-un singur recital toți elevii cu care noi ne mândrim și cu care putem să ne prezentăm. De aceasta concertul este împărțit, ei vor apărea pe scenă în urma unei selecții”, a spus prof. Diana Sabina Grozav.

Această grijă se vede și în atitudinea elevilor, după cum declară directoarea Liceului Vocațional de Artă din Târgu-Mureș: ”Ei sărbătoresc în fiecare zi în momentul în care cântă. Le face foarte mare plăcere să cânte. Ei au ocazia să participe și la alte evenimente organizate nu doar de Liceul Vocațional de Artă din Târgu-Mureș. Suntem invitați în foarte multe locuri. Pentru ei este o bucurie la orice eveniment cu atât mai mult pentru sărbătoarea liceului.”

Odată ce se vor fi terminat festivitățile, semestrul al doilea este o perioadă activă la Liceul Vocațional de Artă din Târgu-Mureș, deoarece vor avea loc un număr foarte mare de concursuri.

”De aceea, colectivul liceului nu ignoră suportul pentru participarea în competiții relevante. Toate cele patru specializări din liceu participă activ în perioada următoare la concursuri de specialitate unde suntem convinși că vom avea rezultate la fel de frumoase ca și până acum”, a spus prof. Diana Sabina Grozav.

Deși a împlinit deja 70 de ani, Liceul Vocațional de Artă din Târgu-Mureș rămâne la fel de activ și tânăr prin pasiune, entuziasm, dar și multă trudă!

Sonia ANDRAȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE