Căminul Cultural din Sângeorgiu de Mureș, modernizat Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 882 Vizualizări

Căminul Cultural din Sângeorgiu de Mureș, modernizat

Căminul Cultural din Sângeorgiu de Mureș reprezintă o locație importantă pentru viața socială, culturală, artistică și spirituală a localității. În următorii ani, acesta va beneficia de reconstrucție, proiect care depășește 1 milion de euro, câștigat de primăria locală, finanțat din fonduri europene și cofinanțat din fonduri locale.
Proiectul este o reinventare arhitectonică a clădirii Căminului Cultural, cu scopul de a reflecta cât mai fidel identitatea zonei.
Potrivit primarului Sófalvi Szabolcs, se va folosi stilul arhitectonic transilvănean caracteristic zonei, cu turn, care să „confere o anumită personalitate acestei clădiri”, reflectând atmosfera epocilor trecute.
În momentul de față, a declarat Sófalvi Szabolcs, s-a terminat proiectarea tehnică și în scurt timp va începe licitația pentru execuție, care va dura doi ani.
„E cea mai mare provocare pe care o vom avea în perioada următoare. Având atât de multe activități culturale, unde să se desfășoare ele?”, se întreabă primarul.
Întârzierea lucrărilor, a continuat primarul, au reprezentat un ajutor al sorții, fiind preconizată inaugurarea Castelului Máriaffy până în iunie 2020, care va putea găzdui parțial activitățile preconizate. Spațiul restrâns va permite doar acomodarea a maximum 50-80 de locuri, în timp ce actualul Cămin Cultural găzduiește în jur de 200. La finalizarea reconstrucției vom asista în număr aproape dublat la activități moderne, într-un spațiu cu iz istoric, dar la fel de modern.

Sonia ANDRAȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE