Share

Home / Cultură / Căminul Cultural din Sângeorgiu de Mureș, modernizat

Căminul Cultural din Sângeorgiu de Mureș, modernizat

Căminul Cultural din Sângeorgiu de Mureș reprezintă o locație importantă pentru viața socială, culturală, artistică și spirituală a localității. În următorii ani, acesta va beneficia de reconstrucție, proiect care depășește 1 milion de euro, câștigat de primăria locală, finanțat din fonduri europene și cofinanțat din fonduri locale.
Proiectul este o reinventare arhitectonică a clădirii Căminului Cultural, cu scopul de a reflecta cât mai fidel identitatea zonei.
Potrivit primarului Sófalvi Szabolcs, se va folosi stilul arhitectonic transilvănean caracteristic zonei, cu turn, care să „confere o anumită personalitate acestei clădiri”, reflectând atmosfera epocilor trecute.
În momentul de față, a declarat Sófalvi Szabolcs, s-a terminat proiectarea tehnică și în scurt timp va începe licitația pentru execuție, care va dura doi ani.
„E cea mai mare provocare pe care o vom avea în perioada următoare. Având atât de multe activități culturale, unde să se desfășoare ele?”, se întreabă primarul.
Întârzierea lucrărilor, a continuat primarul, au reprezentat un ajutor al sorții, fiind preconizată inaugurarea Castelului Máriaffy până în iunie 2020, care va putea găzdui parțial activitățile preconizate. Spațiul restrâns va permite doar acomodarea a maximum 50-80 de locuri, în timp ce actualul Cămin Cultural găzduiește în jur de 200. La finalizarea reconstrucției vom asista în număr aproape dublat la activități moderne, într-un spațiu cu iz istoric, dar la fel de modern.

Sonia ANDRAȘ

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ULTIMĂ ORĂ! Personalul SMURD din România, pregătit de proteste împotriva ”evaluării” lui Raed Arafat!

Conducerea serviciilor de urgență și a personalului angajat din toată țara a remis miercuri, 11 …

Share
Share