EXCLUSIV! Informații noi despre viitorul magazin Lidl din 7 Noiembrie! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5516 Vizualizări

EXCLUSIV! Informații noi despre viitorul magazin Lidl din 7 Noiembrie!

Proiectul care prevede construirea unui nou supermarket Lidl în municipiul Târgu-Mureș a fost făcut public, zilele trecute, pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu-Mureș, www.tirgumures.ro.

Planul Urbanistic Zonal care reglementează zona aferentă viitorului supermarket Lidl din Târgu-Mureș, strada 22 Decembrie 1918 nr. 150-152 a fost întocmit de o echipă de specialiști de la societatea ADI Proiect SRL Târgu-Mureș, alcătuită din arh. Adrian Turcu – șef proiect și urbanist și Manciu Răzcan – arhitect.

”Proiectul ce face obiectul acestei documentaţii răspunde temei de proiectare întocmită de beneficiar, prin care se propune realizarea unui supermarket. Proiectul propune reglementarea unui teren intravilan, aflat în localitatea Târgu-Mureș, cu scopul realizării supermarket-ului Lidl pe strada 22 Decembrie 1989”, se menționează în document.

Clădirile actuale, demolate

Potrivit aceleiași surse, terenul aferent amplasamentului imobilului este format din mai multe parcele, care însumate au o suprafaţă de 11.741 de metri pătrați, iar ”în incintă există în momentul de față alte construcții, care urmează a fi demolate pentru a face loc parcărilor și clădirii supermarket-ului.”

”Proiectul propune reglementarea unui teren intravilan într-un ansamblu aferent unei unități teritoriale de referință specifică comerțului en detail, dat fiind faptul că retailer-ul germal Lidl comercializează produse alimentare și non-alimentare în regim en detail. Clădirile existente se desfăşoară pe mai multe niveluri, având o formă regulată, acestea urmând să fie demolate. Clădirea propusă se desfăşoară pe un singur nivel, având înălțimea specifică unei hale și este conturată de o formă neregulată cu dimensiunile conform planului de situație anexat. Din punct de vedere al expresivității exterioare se propune o imagine conform stilului arhitectural contemporan asociată cu standardul de imagine regăsit în toate supermarket-urile Lidl”, se precizează în același document.

Soluții pentru fluidizarea traficului auto

În ceea ce privește restul spațiului din incintă, echipa de arhitecți a SC ADI Proiect SRL a precizat că ”s-au prevăzut în jurul clădirilor amenajări legate în principal de accese, parcări și spații verzi”, respectiv că ”se dorește intervenția asupra profilului de drum actual aferent DN15 – strada 22 Decembrie 1989 – cu scopul de a fluidiza accesul dinspre și înspre viitorul spațiu comercial Lidl.”

”Lățimea străzii DN15 pe segmenul Lidl va fi de 22,6 metri. Din DN15 se va realiza o stradă de acces la parking-ul Lidl cât și la accesul pe parcela vecinului din sud-vest. Lățimea străzii de acces va fi 15,2 metri. De asemenea, se dorește amenajarea unei stații de autobuz pe strada 22 Decembrie 1989, conform planșei de reglementări, pe aceeași parte cu magazinul Lidl. În ceea ce privește stația de autobuz existentă pe partea cealaltă a străzii 22 Decembrie 1989, ea se păstrează, nu se intervine asupra acesteia”, se arată în document.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE