Home / Slider / PROPUNERE DE SUFLET: Péter Klosz, ”Cetățean de Onoare” post-mortem al municipiului Târgu-Mureș!

PROPUNERE DE SUFLET: Péter Klosz, ”Cetățean de Onoare” post-mortem al municipiului Târgu-Mureș!

Preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Péter Klosz, care s-a stins din viaţă în urmă cu o zi, din cauza unui infarct miocardic, a fost propus pentru acordarea titlului post-mortem de ”Cetăţean de Onoare” al municipiului de către Claudiu Maior, consilierul primarului din Târgu-Mureş, pentru meritul de a fi fost promotorul celor mai importante competiţii sportive organizate vreodată în acest oraş.
”Vestea că Péter a fost ales să alerge într-o altă lume a venit ca un trăsnet. Tocmai el, care şi-a dedicat toată cariera unei ramuri sportive, pe care a crescut-o ca pe un copil. Chiar el, care nu ştia ce e abandonul sau eşecul, în ciuda oricăror oprelişti ivite. Péter, managerul de succes care a dăruit acestui oraş, în care a crezut enorm, cele mai importante evenimente sportive mondiale şi europene de triatlon sau multisport. (…) Destinul e implacabil, dar omul poate trăi şi dincolo de ce i s-a hărăzit. Cu regretul de a nu fi făcut acest gest mai devreme, deşi am fi fost perfect îndreptăţit, propun acordarea post-mortem a titlului de ”Cetăţean de Onoare” al Municipiului Târgu-Mureş domnului preşedinte al Federaţiei Române de Triatlon şi preşedinte al Clubului Sportiv Master Ski&Bike Târgu Mureş, Klosz Péter, promotorul principal al celor mai importante competiţii sportive organizate vreodată la Târgu-Mureş, un om şi un caracter mai puternic decât orice bătaie de inimă. ”Nu e important când începi, ci cât de departe poţi ajunge”, era deviza lui Klosz Péter, omul priceput, respectat, devotat, harnic, demn şi atât de modest. Ai dreptate, Péter, acum e momentul să începem să te onorăm aşa cum meriţi. Cu recunoştinţă şi preţuire, printr-un gest mic, însă elocvent, pentru un adevărat simbol al Târgu-Mureşului. Măcar aşa să simţi şi tu cât ai însemnat pentru acest minunat oraş. Drum lin spre lumină, prietene!”, a arătat, marţi, Claudiu Maior, într-un comunicat de presă.
Consilierul primarului din Târgu-Mureş a precizat că de fiecare dată s-a străduit să îl sprijine pe preşedintele Federaţiei Române de Triatlon şi că municipalitatea a fost un colaborator permanent al acţiunilor iniţiate de acesta.
”Am avut ocazia să lucrăm împreună la toate proiectele de anvergură pe care le-a construit cu un singur scop: ridicarea Târgu-Mureşului pe plan sportiv şi turistic şi recunoaşterea sa pe întregul mapamond. De fiecare dată, m-am străduit să îl sprijin în pofida anumitor greutăţi, Municipalitatea fiind un colaborator permanent al acţiunilor menite să crească nivelul oraşului pe care Péter l-a iubit şi l-a promovat atât de mult”, a precizat Maior.
Preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Péter Klosz, a încetat din viaţă, la Târgu-Mureş, în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 49 de ani, din cauza unui infarct miocardic. Péter Klosz va fi înmormântat, miercuri, la Cimitirul Reformat din Târgu-Mureş.

(www.agerpres.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noua Dreaptă Mureș, candidați doar pentru Senat!

Biroul Electoral de Circumscripție Electorală nr. 28 Mureș a admis vineri, 23 octombrie, lista de …