Start în Champions League la popice feminin Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 148 Vizualizări

Start în Champions League la popice feminin

Campioana României la popice feminin Electromureș Romgaz Târgu-Mureș va susține sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 13.00, pe arena din Târgu-Mureș partida din primul tur al Ligii Campionilor. Mureșencele vor avea ca adversară formația germană SV Pöllwitz, iar jocul retur va avea loc peste două săptămâni, în 7 decembrie.

Echipa care se va impune în această dublă se va califica în turul 2, unde ar urma să-și dispute în 25 ianuarie și 15 februarie 2020 un loc pentru turneul Final Four care va avea loc în 28-29 martie, în Serbia, la Apatin. Învingătoarea va avea ca adversară în al doilea tur formația maghiară ZTE-ZAEV TK Zalaegerszeg. Aceasta a obținut calificarea în urma locului ocupat la Cupa Mondială, unde mureșencele au ratat de puțin intrarea în turul secund, fiind nevoite să susțină astfel și dubla din primul tur. Au intrat direct în turul secund primele patru clasate, iar celelalte trei sunt Victoria Bamberg (Germania), Mlaka Rijeka (Croația) și Slovan Rosice (Cehia). Adversarele celor trei vor fi decise în urma duelurilor SK Zeleziarne Podbrezova (Slovacia)-Rákoshegyi VSE (Ungaria), KC Schrezheim (Germania)-BBSV Wien (Austria) și Alimenta Novi Sad (Serbia)-Composites Neunkirchen (Austria).

Schimb de generații pentru laureata ultimilor ani

Sportul popicelor este o disciplină mai puțin populară și mediatizată, dar cu toate acestea, în urma rezultatelor obținute pe plan internațional, echipa feminină mureșeană a fost desemnată la Gala Sportului Mureșean „Echipa județului Mureș” în ultimii doi ani. Din păcate, așa cum se petrece în majoritatea disciplinelor sportive, din lotul care a luat startul în acest sezon, față de ediția trecută lipsesc mai multe jucătoare, plecate sau care au renunțat din diverse motive, în special financiare. Pentru dubla cu germancele va lipsi față de lotul care a evoluat la Cupa Mondială, din motive medicale, Dan Monica. Din lotul pe care îl au la dispoziție antrenorii Orosz István și Seres Jozsef fac parte Duka Tilda, Sáfrány Anita, Maria Ciobanu, Miclos Katalin, Seres Bernadett, Fekete Réka, Ábrám Monika Krisztina și Anamaria Poietașu.
Despre șansele echipei mureșene ne spune antrenorul Orosz István: „Nu cunosc destul de bine echipa germană. Ceea ce știu este că a urcat mult în doi ani, venind din eșalon inferior, mai știu că are în componență vreo trei sau patru jucătoare cu exeperiență, componente ale loturilor Germaniei. Suntem acum cu o echipă mult mai tânără, dar avem și noi jucătoare de valoare, cu experiență internațională. Consider că șansele sunt cam de 50-50%, dar mergem la victorie, trebuie să ne facem jocul și să ne calificăm”, a spus antrenorul mureșencelor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE