Home / Invatamant / Noi programe de studii în pregătire la UMFST „George Emil Palade”

Noi programe de studii în pregătire la UMFST „George Emil Palade”

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu-Mureș a demarat activitățile de organizare internă pentru înființarea, în anul universitar 2020/2021, a 20 de noi programe de studii.
Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al UMFST ”George Emil Palade” Târgu-Mureș, proiectul de modernizare a învățământului și de adaptare a acestuia la piața muncii reprezintă una dintre prioritățile strategice asumate de Universitate în urma fuziunii dintre cele două universități târgumureșene, UMF și UPM, realizată în anul 2018.
„Derularea acestor noi programe în viitorul an universitar este condiționată de obținerea autorizărilor necesare, motiv pentru care Universitatea a început un amplu program de identificare și formare a resurselor umane, de dotare tehnică și de stabilire de relații de colaborare cu instituții și companii de prestigiu din țară și din străinătate pentru buna organizare a acestora”, a declarat prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST ”George Emil Palade” Târgu-Mureș.

Programe de studii noi:
– Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației – programe de licență: Sisteme de producție digitală, Energetică și Tehnologii informatice, Informatică (în limba maghiară); programe de masterat: Inteligență artificială, Bioinformatică.
– Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior” – programe de licență: Limbi moderne aplicate (engleză, franceză, germană, italiană), Comunicare și media emergente; programe de masterat: Istorie și turism cultural, Traduceri multimodale, Scriere și compoziție digitală.
– Facultatea de Economie și Drept – programe de licență: Management – ID (învățământ la distanță, on line), Contabilitate și Informatică de gestiune – ID, Drept – ID, Digital business & Data science; programe de masterat: Poliție locală și siguranță publică, E-business management & Marketing, Servicii și Tehnologii financiare.
– Facultatea de Farmacie – programe de licență: Chimie aplicată – chimie medicală, Chimie aplicată – chimie farmaceutică, Chimie aplicată – Tehnologie chimică.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ULTIMA ORĂ! Cadre medicale din Mureș depistate cu COVID-19!

De la începutul pandemiei de coronavirus şi până luni, 6 iulie, un număr de 113 …