O expozantă la Local Farmers’ Market, ediția din luna noiembrie, a fost Horváth Júlia, producătoare de ciuperci și produse din ciuperci Pleurotus.
Horváth Júlia comercializează diferite produse bazate pe ciuperca Pleurotus, cum ar fi pateuri, murături, creme pentru sandwich, și chiar și ciorbă de burtă „falsă”. Acestea vin apoi în game largi de arome, cum ar fi cu ardei, cu măsline și busuioc, cu roșii, cu spanac, și cu altele.
Ciuperci cultivate în Praid
„Ciupercile noastre sunt crescute de către mine și familia mea în Praid”, a declarat producătoarea.
„Din moment ce nu sunt din pădure, nu există riscul de a fi necomestibile. Sunt și foarte sănătoase față de cele sălbatice”, a explicat Horváth Júlia.
Idee „de pe timpul facultății”
„Visul soțului meu a fost să cultive ciuperci. Venea acasă pe timpul facultății și era frustrat că nu găsea ciuperci în pădure”, a povestit Horváth Júlia.
„Producția de ciuperci am început-o de aproximativ 7 ani. Însă ciupercile nu le putem vinde crude, pentru că nu rezistă mai mult de două-trei zile, așa că ajut și eu, pe partea de prelucrare în produsele pe care le vedeți”, a mai spus antreprenoarea.
Alex Ionuț ORBAN