Home / Agricultura / Caz suspect de pestă porcină africană în zona Sighișoarei!

Caz suspect de pestă porcină africană în zona Sighișoarei!

Distribuie

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a anunțat joi, 21 noiembrie, cu ocazia unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș, existența unei suspiciuni de pestă porcină africană la un porc mistreț vânat în zona comunei mureșene Vânători.
”În activitatea de recoltare a mistreților pe care o prestează cei care gestionează fondurile de vânătoare, toți mistreții care sunt vânați trebuie supuși analizelor. În urma analizelor efectuate la laboratorul de la Cluj s-a depistat din nou un porc mistreț pozitiv, în urma analizelor, în zona Mureni – Archita – Vânători. Sigur, am trimis analizele de la București și după ce vom avea confirmarea de la laboratorul central, dacă ea se confirm mâine (vineri, 22 noiembrie – n.r.) vom convoca din nou Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și vom adopta o hotărâre în acest sens, cu măsurile care trebuiesc întreprinse conform legii și conform Manualului de operare al Uniunii Europene. Vă vom comunica din timp. Deocamdată există suspiciune de pestă porcină în acea zonă și în momentul în care avem confirmarea dispunem și măsurile prevăzute de lege”, a afirmat prefectul Mircea Dușa.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.