Home / Business / Material lemnos în valoare de 30.000 de lei confiscat de Poliție!

Material lemnos în valoare de 30.000 de lei confiscat de Poliție!

În perioada 11-18 noiembrie, poliţiştii mureşeni au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 30.000 de lei şi au confiscat valoric şi faptic, peste 600 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de peste 200.000 de lei, de la o societate comercială cu obiect de prelucrare a lemnului.
Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Brașov au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.
”În urma unui control de specialitate privind respectarea regimului silvic în ceea ce priveşte provenienţa, depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase, desfăşurat în perioada 11-18 noiembrie, la o societate comercială de pe raza judeţului Mureş, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 de lei. Controlul a constat în inventarierea și măsurarea materialului lemnos din depozitul societăţii, precum și în verificarea documentelor de proveniență și prelucrare a acestuia. Au rezultat diferențe între stocurile faptice și scriptice, constatându-se faptul că societatea ar fi expediat materiale lemnoase fără avize de însoțire specifice prevăzute de normele legale în vigoare. De asemenea s-a stabilit că aceeași societate ar fi primit în depozit materiale lemnoase, fără documente de proveniență legală”, se menționează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.
Potrivit aceleiași surse, în cadrul acțiunii ”au fost aplicate două sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare de 30.000 lei, fiind confiscată valoric și faptic cantitatea totală de 622,22 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 200.681 de lei.”

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Traian Bendorfean promite ”Dracula Park” la Sighișoara

Omul de afaceri mureșean Traian Bendorfean a anunțat duminică, 5 iulie, pe pagina sa de …