Material lemnos în valoare de 30.000 de lei confiscat de Poliție! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 157 Vizualizări

Material lemnos în valoare de 30.000 de lei confiscat de Poliție!

În perioada 11-18 noiembrie, poliţiştii mureşeni au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 30.000 de lei şi au confiscat valoric şi faptic, peste 600 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de peste 200.000 de lei, de la o societate comercială cu obiect de prelucrare a lemnului.
Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Brașov au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.
”În urma unui control de specialitate privind respectarea regimului silvic în ceea ce priveşte provenienţa, depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase, desfăşurat în perioada 11-18 noiembrie, la o societate comercială de pe raza judeţului Mureş, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 de lei. Controlul a constat în inventarierea și măsurarea materialului lemnos din depozitul societăţii, precum și în verificarea documentelor de proveniență și prelucrare a acestuia. Au rezultat diferențe între stocurile faptice și scriptice, constatându-se faptul că societatea ar fi expediat materiale lemnoase fără avize de însoțire specifice prevăzute de normele legale în vigoare. De asemenea s-a stabilit că aceeași societate ar fi primit în depozit materiale lemnoase, fără documente de proveniență legală”, se menționează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.
Potrivit aceleiași surse, în cadrul acțiunii ”au fost aplicate două sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare de 30.000 lei, fiind confiscată valoric și faptic cantitatea totală de 622,22 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 200.681 de lei.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE