Romanul Rugină” de Valentin Covaciu, lansat în București și Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 213 Vizualizări

Romanul Rugină” de Valentin Covaciu, lansat în București și Târgu Mureș

Romanul „Rugină” de Valentin Covaciu, câştigător al concursului de manuscrise Prozoteca, 2019, va fi prezentat publicului în cadrul Târgului de carte Gaudeamus, vineri, 22 noiembrie, de la ora 13.30, în prezența autorului. Evenimentul dedicat lansării romanului va avea loc la spațiul de evenimente Mircea Nedelciu și va fi moderat de Alexandra Blendea, redactorul cărții.
Editura Casa Cărții de Știință a relansat, în acest an, concursul de manuscrise (volum de proză scurtă și roman), într-o formulă nouă, Prozoteca. Concursul nu mai este unul exclusiv de debut, ci se adresează tinerilor prozatori (limita de vârstă: 40 de ani) din toată ţara. Din juriu au făcut parte Alex Goldiș, critic literar, și Horia Corcheș, scriitor.
De asemenea, „Rugină” va fi lansat în orașul autorului, joi, 5 decembrie, de la ora 18.30, în Bastionul Măcelarilor din Cetatea Medievală Târgu-Mureș.
„(…) Romanul nu poate fi lăsat din mână de la primele pagini datorită unui talent de povestitor ieșit din comun pentru un debutant: Covaciu are o bună imaginație anecdotică, fler psihologic, capacitatea de a transcrie cu umor paradoxurile mărunte ale cotidianului și, nu în ultimul rând, dezinvoltura stilistică necesară pentru a da voce unor personaje excentrice”, a apreciat Alex Goldiş.
Cartea va fi disponibilă în librăriile din Cluj-Napoca, în librăria „Mihai Eminescu” din București și va putea fi comandată de pe site-ul editurii (http://www.casacartii.ro/) și de pe platformele: emag.ro/, okazii.ro și carturesti.net/.


Valentin Covaciu a studiat Limba și Literatura Română – Limba și Literatura Engleză în cadrul Facultății de Științe și Litere a Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș (în prezent Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”).
A copilărit în satele Râciu (județul Mureș) și Telec (județul Neamț), a făcut liceul în Târgu-Mureș. A trăit un an în Cluj-Napoca și aproape un an în Londra.
Din liceu cochetează cu presa fiind implicat în proiectul „Versus” – un ziar realizat integral de elevi, a continuat să scrie pentru săptămânalul Opinia Mureșeană, iar din 2010 a început să lucreze la cotidianul Zi de Zi, inițial ca tehnoredactor, apoi ca reporter pentru domeniile cultură și învățământ.
Împreună cu un coleg, prin Asociația Podium, a inițiat proiectul „Scriitori la școală”. Începând din anul școlar 2017-2018, până în prezent, în cadrul proiectului 15 autori contemporani români și maghiari s-au întâlnit cu elevi de liceu în timpul orelor de Limba și literatura română/maghiară.
Din 2017, face parte din echipa companiei independente Teatru 3G din Târgu-Mureş.
Primele două volume de proză le-a publicat în 2008, „Solo de palavre” și „Caricaturi afunde”, la editura „Ardealul” din Târgu-Mureș. După aceea, a publicat sporadic, fragmente de proză sau povestiri, în revistele Vatra și Discobolul.
A citit fragmente din romanul „Rugină” (titlul inițial fiind „Omul de Tinichea”) în cadrul „Atelierului de literatură LitArt” și al Cenaclului revistei Vatra.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE