Câștigători din Mureș la concursul de proiecte din cadrul Programlui MOL România Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 325 Vizualizări

Câștigători din Mureș la concursul de proiecte din cadrul Programlui MOL România

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat joi, 21 noiembrie, rezultatele concursului de proiecte din cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor, ediția a 11-a.

ONG-uri câștigătoare primesc 400.000 de lei pentru proiecte de terapie prin artă, terapie emoțională și de intervenție psihosocială. Beneficiarii vor fi 628 de copii și adolescenți cu nevoi speciale, cu deficiențe, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.

”Ne bucurăm că vom fi și în acest an alături de copiii care au nevoie de sprijin și suntem încrezători că profesionalismul ONG-urilor selectate pentru finanțare va maximiza efectul final al programelor, totul în beneficiul celor mici”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

18 proiecte câștigătoare

În cadrul ediției a 11-a a Programului s-au înscris 75 de organizații non-profit specializate în proiecte de terapie prin artă, terapie emoțională și de intervenție psihosocială pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflați în curs de recuperare după afecțiuni grave, solicitând finanțare totală de peste 1,7 milioane lei. Organizațiile înscrise provin din 22 de județe, iar 42 dintre acestea au mai participat și la ediții precedente ale Programului. În urma jurizării au fost selectate pentru finanțare integrală sau parțială 18 proiecte care vor fi implementate în perioada decembrie 2019 – august 2020.

Fondurile alocate pentru această ediție a Programului sunt de 400.000 lei. Dintre cele 18 de ONG-uri câștigătoare, 6 obțin finanțare pentru prima dată, în timp ce 12 au mai beneficiat de sprijin și la edițiile anterioare. Organizațiile câștigătoare provin din București și din județele Bacău, Bihor, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Satu Mare și Timiș.

Fundația Transilvană Alpha din Târgu-Mureș va ajuta beneficiarii organizației – copii care trăiesc cu boli permanente și cu dizabilități, utilizând tehnici de art terapie combinată. De asemenea, specialiștii de la Asociația Pedagogilor Sociali Cheia din Târgu-Mureș vor utiliza terapie prin povești pentru copii instituționalizați.

Andreea GONDOR

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE