”Cumințenia Pământului” prinde viață la Palatul Culturii Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 181 Vizualizări

”Cumințenia Pământului” prinde viață la Palatul Culturii

Palatul Culturii din Târgu-Mureș va găzdui un eveniment inedit denumit ”Cuminteția Pământului”, evenimentul realizat în colaborare cu Universitatea de Arte face parte din Festivalul Internațional Studio 2019 – Întâlnirea Școlilor de Teatru.

Spectacolul va avea loc duminică, 24 noiembrie, în Palatul Culturii, etajul II, aripa dreaptă în galeria expoziției ”Pictura Transilvăneană interbelică”.

”Am ales să animez ”Cumințenia Pământului” într-o cameră neagră, în întuneric. Lucrarea e absentă și prezentă în același timp, obiect și subiect. Nu poate fi ușor descrisă, numită, măsurată și identificată, iar în felul acesta are posibilitatea de-a scăpa din interpretările și agendele care i-au fost atribuite atât de insistent de-a lungul timpului. Poate deveni altceva, fără limite, dincolo de un spațiu bine delimitat”, precizează artistul, Manuel Pelmuș.

Manuel Pelmuș propune perspective noi asupra artei, limbaje artistice în afara narativului și a figurativului, un alt tip de raportare la istoria aflată în continuă transformare.

Evenimentul ”Cumințenia Pământului” este o acţiune performativă continuă în care, într-o sală aflată în întuneric, versiunea ”imaterială” a sculpturii realizată de Constantin Brâncuşi în 1907, prinde viață pe durata a două ore.

Manuel Pelmuș trăiește și lucrează în Oslo și București și este unul dintre artiștii cei mai influenți ai ”noului performance”, fiind interesat în ultimul deceniu să reimagineze rolul performance-ului în contextul artelor vizuale. Proiectele sale au fost prezentate la muzee și centre de artă din toată lumea, de asemenea, i s-a decernat premiul Berlin Art Prize pentru arte performative, iar în 2014 a primit Premiul de Excelență decernat de Centrul Național al Dansului din București.

Andreea GONDOR

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE