Home / Slider / EXCLUSIV! Acuzație de braconaj: ursoaică împușcată ilegal în Mureș?!

EXCLUSIV! Acuzație de braconaj: ursoaică împușcată ilegal în Mureș?!

Distribuie

Administratorul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi ”Turul” din județul Mureș, Gheorghe Erdei, a sesizat redacția Zi de Zi în legătură cu un incident petrecut pe teritoriul comunei Ernei în noaptea de sâmbătă, 16 noiembrie, spre duminică, 17 noiembrie.

Vânătoare dubioasă în zona Ernei

Potrivit vânătorului care ne-a sesizat, în noaptea respectivă în zona Icland – Călușeri din comuna mureșeană Ernei o ursoaică a fost împușcată mortal, iar dimineața a fost tractată aproape de drum, astfel încât totul să pară un accident.

Vânătorul susține că autoritățile au fost alertate de un paznic, care a sunat la numărul de urgență 112

”A fost împușcată o ursoaică în intervalul cuprins între sâmbătă seara și duminică dimineață. Ursoaica a căzut în pârâu, între Icland și Călușeri. Cei care au împușcat ursoaica au venit dimineață și au tras animalul afară cu mașina de teren, până în drum, ca să pară că a fost lovit de o mașină. La fața locului au venit polițiști de la Criminalistică, de la Târgu-Mureș, și au constatat că ursoaica a fost împușcată cu un glonț. A fost o vânătoare la mistreț în acea seara, probabil ursoaica a venit la apă și așa au împușcat-o, crezând că e porc. V-am sesizat această întâmplare, de teama ca nu cumva cineva să mușamalizeze toată întâmplarea, care după părerea mea este un caz clar de braconaj”, a declarat Gheorghe Erdei, care nu a dezvăluit public identitatea celui care a tractat ursoaica cu mașina.

”N-am reușit să fac poze, când am ajuns acolo nu ne-a lăsat cel care a tras ursoaica afară cu mașina, a făcut scandal, a spus ce căutăm noi acolo, și n-am mai făcut poze. Au fost și alți martori acolo, cu două dubițe. În sat se știe cine au fost, deoarece cu o seară înainte au stat la pândă la mistreț”, a adăugat administratorul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi ”Turul”.

Gheorghe Erdei: ursoaica împușcată avea 150 de kilograme

Ursoaica împușcată era monitorizată de Gheorghe Erdei, care susține că aceasta avea aproximativ 150 de kilograme.

”Eu monitorizam de mai mult timp ursoaica. Am și trimis la București dosarul despre ea. Avea cam doi ani – doi ani și jumătate, și circa 150 de kilograme. Au dus ursoaica împușcată la Direcția Sanitar Veterinară. A fost și Poliția acolo, la fața locului, de la Criminalistică, și s-a făcut constatare. Au dus ursoaica pentru a i se face autopsia, cred că la medicul Ungurean sau Ungureanu”, a precizat Administratorul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi ”Turul”.

Alte cazuri suspecte

Totodată, Gheorghe Erdei susține că în ultima perioadă de timp în zona comunei Ernei s-au mai înregistrat și alte cazuri suspecte de braconaj, victime fiind un porc mistreț, o căprioară și un cerb.

”A fost, în urmă cu o lună și jumătate, un caz de porc mistreț care a fost călcat de o mașină în comuna Ernei și din cunoștințele mele nimeni nu a dus nicio probă la Direcția Sanitar Veterinară, nu au respectat nicio lege sau o procedură în privința pestei porcine. Au mai fost călcați de mașini și un cerb și o cerboaică, fără nicio hârtie întocmită și nimeni nu a investigat nimic, animalele au ajuns probabil salam”, a conchis vânătorul care ne-a sesizat.

Vom reveni, în zilele viitoare, cu punctele de vedere ale instituțiilor statului abilitate să ofere explicații în acest caz.

Alex TOTH

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință extraordinară ”de îndată” la Consiliul Județean Mureș

Distribuie                                          DISPOZIŢIA NR.102   din 28 martie 2024 privind convocarea, de îndată, a Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.