Home / Cultură / Palatul Culturii, o cutie de bijuterii

Palatul Culturii, o cutie de bijuterii

Distribuie

Mereu activ cultural, artistic, turistic și social, Palatul Culturii din Târgu-Mureș rămâne o parte esențială a identității târgmureșene. De aceea este foarte important să i se acorde atenția și grija necesară, atât ca monument istoric, cât și ca spațiu cultural și artistic. Tocmai din acest motiv, Tímea Anna Fülöp, șef serviciu Muzeul Județean Mureș Administrația Palatului Culturii din Târgu Mureș, subliniază importanța rolului de custode al Palatului Culturii pe care și-l asumă Muzeul Județean Mureș. Responsabilitatea Muzeului nu este doar să se asigure ca lucrările se desfășoară corect din punct de vedere tehnic, arhitectonic și istoric, dar și să mențină continuitatea activităților, evenimentelor și expozițiilor, chiar și pe fundalul lucrărilor de renovare.

Sala Mare, mereu solicitată

În afara Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș, care își are aici reședința permanentă, un număr mare de asociații și instituții culturale solicită acest spațiu pentru evenimente.

”Acum e foarte greu, deja pentru anul acesta nu mai avem date libere pentru Sala Mare. Și pentru anul viitor deja începe să fie plin, mai ales că din cauza orgii, anul viitor până la sfârșitul lui martie, numai două zile, numai duminicile și luni putem să închiriem sala, în rest se lucrează. Dar așa am cerut, concertele Filarmonicii să rămână aici”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Tímea Anna Fülöp.

Din drag pentru Palatul Culturii

Tímea Anna Fülöp s-a declarat entuziastă pentru viitorul Palatului Culturii. În momentul finalizării renovării, Palatul va reintra în circuitul turistic, dar la un nivel mult mai înalt. Aceasta a extins o invitație și celor care au vizitat deja Palatul să revină ”pentru că avem și ceva nou să le arătăm”. La acestea se vor adăuga și expozițiile extraordinare organizate de Muzeul Județean, de asemenea un punct de atracție pentru turiști.

De aceea este foarte important ca lucrările să se desfășoare corect.

”Ținem foarte mult să avem grijă de această clădire, ca renovarea să fie făcută corespunzător, ca să putem arăta generațiilor viitoare valoarea acestei clădiri. Foarte important este că nu este numai un muzeu, ci Palatul este întotdeauna plin de viață, de oameni. Scopul pentru care a fost construit, ca să fie un locaș al culturii, și acum facem tot asta după o sută și un pic de ani”, a subliniat Tímea Anna Fülöp.

Fiind un centru cultural cu o valoare artistică, arhitectonică, culturală și socială, Palatul Culturii din Târgu-Mureș este unic, o adevărată cutie de bijuterii care cere atenție maximă.

”Aici este Filarmonica, Muzeul, Biblioteca și sute de evenimente culturale. Și ar fi foarte frumos să continuăm, pentru ca să fie plin de viață. Dar pentru aceasta trebuie să avem grijă. Această clădire este un simbol al Secession-ului transilvănean și chiar una foarte frumoasă și foarte reușită. Este ca o cutie de bijuterii. Fiecare detaliu este lucrat, este pictat, are o decorațiune”, a concluzionat Tímea Anna Fülöp.

Sonia ANDRAȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. ”Lumea e aproape”, cu jurnaliștii Lacrima Balint și Aurelian Grama

Distribuie Directorul fondator al cotidianului Zi de Zi, jurnalistul Aurelian Grama, a participat, în urmă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.