Home / Sport / Au spart gheața și baschetbalistele

Au spart gheața și baschetbalistele

Distribuie

Echipa de baschet feminin BC Sirius-CS Mureșul Târgu Mureș a reușit să obțină în etapa a V-a a seriei Vest din Liga Națională prima victorie a ediției, 64-46 (13-22, 11-7, 28-5, 12-12) în deplasarea de la CSU Rookies Oradea. Mureșencele au mai învins recent echipa bihoreană, în competiția organizată pe teren propriu înaintea startului în campionat, Cupa Sirius, dar lucrurile nu păreau la fel în partida oficială. Acest lucru s-a adeverit chiar în debutul ediției, când erau învinse fără replică pe teren propriu de ACS KSE Târgu Secuiesc, după ce au câștigat recent în fața covăsnencelor la un turneu amical.

După prima parte a întâlnirii de la Oradea părea că istoria se repetă. După o primă jumătate echilibrată, la intararea în ultimul minut al primului sfert gazdele aveau peste 10 puncte avantaj. Mureșencele s-au apropiat la 5 puncte în al doilea sfert, dar nu se întrevedea răsturnarea spectaculoasă care urma după reluare.

Un sfert decisiv

După pauză mureșencele au reușit să egaleze, dar gazdele au mai rezistat până la jumătatea sfertului trei, după care echipa antrenorului Ionel Brustur a reușit desprinderea decisivă. De la 33-31 pentru bihorence în al patrulea minut al sfertului, cele au mai înscris un singur punct până la ultima pauză, iar mureșencele 21 asigurându-și practic victoria cu cele 18 puncte avantaj. Cu Teodora Saric, Ivana Vujovic și fosta coechipeieră a mureșencelor din ediția trecută Ruxandra Chiș în prim plan, gazdele s-au apropiat până la 8 puncte, dar mureșencele au rezistat și au refăcut diferența de la ultima pauză, obținând astfel prima victorie. De la gazde Saric a încsris 19 puncte, Chiș 11, iar Vujovoc 8, ultimele două cu câte un coș de trei, singurele ale echipei. Pentru mureșence au punctat: Gál Emese 17 (5×3), Mészáros Kata 14 (1), Brittney Dunbar și Mariah Smelser câte 8, Cristina Badi 7 (1), Alexandra Bobar 6, Andreea Feiseș 4. Au mai evoluat Diana Ignat, Pálfi Tünde și Bokor Beáta.

 

Mihai VEREȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.