Home / Consiliul Judetean Mures / Controale la furnizorii produselor din ”Programul pentru Școli al României”

Controale la furnizorii produselor din ”Programul pentru Școli al României”

În numele Comisiei Județene pentru implementarea ”Programului pentru Școli al României” vă aducem la cunoștință că în cursul lunii octombrie Direcția de Sănătate Publică a Județului Mureș a verificat un număr de 33 de unități de învățământ preuniversitar din județul Mureș și a efectuat un recontrol la brutăria SC Genesis SRL din localitatea Miercurea Nirajului. S-a constatat neamenajarea spațiului pentru depozitarea produselor distribuite în cadrul Programului la Grădinița cu program normal Sânpaul, Grădinița cu program normal Suseni, Școala Primară Ghindari, Școala Primară Abud, deficiențe pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 1000 de lei și sancțiuni contravenționale cu avertisment. Totodată, DSP Mureș a constatat faptul că reprezentanții brutăriei SC Genesis SRL au monitorizat calitatea produsului ”corn integral” (prin intermediul laboratorului DSP Mureș) asigurându-se de respectarea parametrilor prevăzuți de actele normative în vigoare. S-a dispus astfel redeschiderea activității de producție-distribuție a acestui produs.

Tot în cursul lunii octombrie, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mureș a realizat controale la 9 unități de învățământ, o unitate de producție și o unitate de depozitare a produselor distribuite în cadrul Programului, nefiind constatate deficiențe.

De asemenea, la nivelul unităților de învățământ de pe raza orașului Miercurea Nirajului a reintrat în normal livrarea produselor de panificație și a merelor, după o perioadă în care activitatea brutăriei SC Genesis SRL a fost suspendată iar SC Logistic Media Pop Art SRL a avut probleme cu aprovizionarea merelor.

(Comunicat de presă, CJ Mureș)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Începere proiect – Reabilitare și modernizare Liceu Tehnologic ”Vasile Netea”

60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share