„Poveste de Crăciun”, la Luduș Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 305 Vizualizări

„Poveste de Crăciun”, la Luduș

O propunere de colaborare trimisă de firma Best Even Team & Impresario Cluj-Napoca Primăriei orașului Luduș a constituit inițierea unui proiect de hotărâre a Consiliului Local Luduș.

„Un eveniment specific sărbătorilor și tradițiilor de iarnă din diferite zone ale țării. Farmecul Târgului de Crăciun „Poveste de Crăciun” va fi dat de căsuțele din lemn inundate de lumini feerice unde se vor găsi produse tradiționale specifice acestei perioade a anului, însoțite de colinde și tradiții muzicale, obiceiuri culturale, culese de-a lungul timpului. În acest sens am contactat Asociațiile din Bucovina, Maramureș, Banat și Crișana – Suceava, Piatra Neamț, Sighet, Caransebeș, Oradea și Cluj-Napoca”, se precizează în oferta primită de Primăria orașului Luduș.

În ședința Consiliului Local Luduș din 26 noiembrie, aleșii locali au aprobat ca în perioada 29 noiembrie – 26 decembrie, în Piața Mare din Luduș să se desfășoare o „Poveste de Crăciun”.

Participare numeroasă

Deschiderea oficială a sărbătorii are loc vineri, 29 noiembrie, de la ora 17.00, după care, după un program prestabilit vor evolua Ansamblurile folclorice ”Ardealul” și ”Hajdina” din Luduș, ”Tradiții Uiorene” Ocna Mureș și ”Fiii Moților” Mihai Viteazul, Cluj, Grupul de colindători din Mara, Sighet, Grupuri de colindători de la Liceul Tehnologic nr. 1 Luduș și de la Școlile Gimnaziale nr. 1 și „Ioan Vlăduțiu”. Preșcolarii de la Grădinița „Căsuța Fermecată” vor prezenta colinde și povești de Crăciun și vor organiza o sesiune de donații de jucării destinate copiilor săraci. Programul de sărbători va fi supervizat de DJ Ionuț, cu participarea soliștilor Magda Pușcaș, Florin Săsărman, Diana Beldean, Roxana și Septimiu Pop și Diana Vornicu, alături de Grupul de colindători format din Daniela Toader, Irina Someșan, Crucița Cistelecan și Andreea Doboș.

Pentru partea comercială și de agrement vor fi montate 12 căsuțe din lemn cu produse tradiționale (afumături, brânzeturi, dulciuri, jucării, cadouri personalizate, obiecte de podoabă) și un patinoar artificial. În cadrul „Poveștii de Crăciun” din acest an, firmele comerciale au posibilitatea să ofere cadouri angajaților și copiilor acestora, într-un cadru feeric de sărbătoare. Reamintim că deschiderea festivă, oficială, a manifestării are loc vineri, 29 noiembrie, de la ora 17.00 în Piața Mare din Luduș.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE