Distincția ALAE pentru doi ambasadori ai sportului mureșean Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 198 Vizualizări

Distincția ALAE pentru doi ambasadori ai sportului mureșean

Aleșii județeni au aprobat joi, 28 noiembrie, cu ocazia unei ședințe ordinare de lucru, proiectul inițiat de consilierul județean Ervin Molnar, președintele PNL Târgu-Mureș, privind acordarea Distincției ALAE  sportivei Szőcs Bernadette, personalitate remarcabilă  a  sportului mureșean, național, european și mondial. În cadrul aceleiași ședințe, consilierii județeni au decis acordarea Distincției ALAE, post-mortem, fostului președinte al Federației Române de Triatlon, Klosz Péter, care a încetat din viață în decursul lunii noiembrie. Distincțiile ALAE vor fi decernate în cadrul unei ceremonii a cărei dată de organizare va fi anunțată ulterior.

Ambasadori ai județului Mureș

La evenimentul din sala mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureș a asistat și tatăl lui Szőcs Bernadette, cea mai tânără campioană europeană la tenis de masă, multiplă campionă națională și europeană, în prezent fiind cotată numărul 2 în Clasamentul European.

“Bucuria a fost și a lui Berni și a familiei sale, lucru de care mi-am dat seama în etapa obținerii acordului expres al marii noastre campioane, pe care l-am obținut în urma corespondenței pe care am purtat-o. Așteptăm cu interes momentul decernării acestei distincții în cadru festiv, eveniment pentru organizarea căruia o voi contacta, încă de astăzi, pe Bernadette”, a declarat consilierul județean Ervin Molnar, inițiatorul proiectului.

A doua personalitate sportivă distinsă, Klosz Péter, a fost cel care a pus municipiul Târgu-Mureș și județul Mureș pe harta triatlonului internațional prin organizarea mai multor evenimente sportive, astfel că în vara anului 2019 județul Mureș a găzduit Campionatele Europene de Triatlon Multisport.

”O felicit public pe sportiva Szőcs Bernadette care a primit această distincție. Totodată, a primit această distincție domnul Klosz Péter, îmi pare rău că dânsului putem să îi acordăm această distincție doar post-mortem. Ambii sportivi au fost, sunt ambasadori ai acestui județ și considerăm că acordarea celei mai înalte distincții a județului Mureș oferită de Consiliul Județean Mureș este meritată”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE