Noi succese pentru folclorul mureșean! Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 498 Vizualizări

Noi succese pentru folclorul mureșean!

Doi tineri târgumureșeni, elevi ai Liceului Vocațional de Artă Târgu-Mureș, au impresionat juriul concursului național „Fii star în țara ta”, ediția I Crișana, care a avut loc în comuna Vladimirescu, județul Arad, în perioada 15-17 noiembrie. Este vorba de Bogdan Orban și de Maria Pop, amândoi sub ucenicia profesoarei Anca Branea.

O întâmplare destul de neobișnuită în acest tip de concurs a fost acordarea Marelui Trofeu la două persoane. În mod regulat, această onoare este acordată doar unui singur candidat, care reprezintă cea mai bună voce dintre toate categoriile de vârstă și secțiunile competiției. De această dată, Bogdan Orban și Maria Pop au avut punctaje foarte apropiate, la o diferență infimă unul de celălalt, astfel juriul hotărând să le acorde amândurora Marele Trofeu.

Colegi de clasă

Întâmplarea face ca amândoi câștigătorii concursului să fie colegi de clasă. Amândoi sunt elevi ai clasei a X-a A în cadrul Liceului Vocațional de Artă, și amândoi învață de la același profesor, Anca Branea.

„Ne înțelegem foarte bine. Competiția între noi există doar când suntem pe scenă, nu și când repetăm, sau în general la școală. Ba din potrivă, încercăm să ne ajutăm. Și în final, dacă câștigă Maria când concurăm, mă bucur și eu pentru ea, iar dacă câștig eu, se bucură ea pentru mine. Nu lăsăm concursurile să ne afecteze prietenia”, a declarat Bogdan Orban.

120 de concurenți

Concursul național „Fii Star în Țara Ta” a adunat aproximativ 120 de concurenți, reprezentanți ai zonelor folclorice din țară. Juriul a fost compus din Lorena Pascu, solistă de muzică populară, Teodor Ban, coregraf al Ansamblului „Arădeana”, Ilonka Ciprian, master în instrumente de suflat și Ioan Casian Vlădescu, profesor de muzică din Caransebeș.

Bogdan Orban: ”Emoțiile s-au manifestat constructiv”

Reporter: Cum te-ai simțit pe scenă?

Bogdan Orban: Mi-am văzut cu ochii visul împlinit; toată munca pe care am depus-o, toată implicarea și efortul m-au condus către acel moment.

Rep.: Ai avut emoții?

B.O.: Am avut multe emoții, eram înconjurat de concurenți foarte talentați și asta e mereu intimidant. Însă emoțiile mele s-au manifestat constructiv. Mi-am zis „Asta e… dai tot ce poți mai bun!”, și am reușit să impresionez.

Rep.: Te-ai așteptat la Marele Trofeu?

B.O.: Nu, nu mă așteptam să câștig Marele Trofeu, deși am mai câștigat Marele Trofeu la Moinești, Bacău. Însă mi-l doream foarte mult, și consider că și această speranță m-a ajutat pe scenă.

Maria Pop: ”Fiecare concurs reprezintă o sursă de emoție”

Reporter: Cum te-ai simțit pe scenă?

Maria Pop.: M-am urcat pe scenă plină de emoții! Pentru mine fiecare concurs reprezintă o sursă de emoție, iar acesta nu a făcut excepție.

Rep.: Te-ai așteptat să câștigi Marele Trofeu?

M.P.: Sinceră să fiu, îmi doream foarte mult să câștig un premiu important, dar nici prin minte nu mi-a trecut că aș putea să câștig Marele Trofeu. Însă mă bucur nespus pentru el, fiind și primul pe care îl câștig.

Rep.: Cum ai reacționat când ai primit trofeul?

M.P.: Nu îmi venea să cred! Am plâns mult de bucurie! Eram bucuroasă nu doar pentru rezultatul meu, ci și pentru al lui Bogdan! E mare lucru să câștigăm amândoi Marele Trofeu!

A consemnat Alex Ionuț ORBAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE